LIGE NU:

Ambassadørbesøg: Indien er i fokus i Hobro

Lige nu er der rig mulighed for at blive klogere på Indien og indisk kultur i Hobro. Den indiske ambassadør er fredag på besøg i byen, som for tiden viser indiske film i biografen og en indisk kunstudstilling.

Gymnasietimerne på Mariagerfjord Gymnasium er fredag byttet ud med et oplæg om Indien.

Gymnasiet får besøg af den indiske ambassadør i Danmark, Ajit Gupte, der skal fortælle om det moderne Indien og gøre eleverne klogere på indisk kultur.

Eleverne har op til oplægget arbejdet med Indien i fagene engelsk, samfundsfag og historie.

- Det er mega fedt, at der kommer nogen ude fra og fortæller om Indien, især når det er noget, vi arbejder med i undervisningen. Det gør det mere virkelighedsnært, at der kommer nogen, der kan trække tråde fra det, vi arbejder med af tekst og teori og så til det, der sker i verden, siger Julie Nedergaard Jensen, der er elev i 3.E på Mariagerfjord Gymnasium.

Sjældent med ambassadør-besøg

Den indiske ambassadør fortæller i oplægget om nutidens Indien og fremtidsudsigterne for landet. Han fortæller også om Mahatma Gandhi, som sidste år ville være fyldt 150 år, hvis han stadig havde levet.

- Jeg håber, at jeg kan være med til at gøre dem mere interesserede i Indien og måske få eleverne til at læse om Indien. Måske er der endda nogen af dem, der vil tage på udveksling i Indien eller besøge landet, når coronasituationen er under kontrol igen, siger den indiske ambassadør, Ajit Gupte.

Det er også håbet for Mariagerfjord Gymnasiums rektor, Søren Urup, at et oplæg fra Indiens ambassadør til Danmark vil gøre eleverne klogere på verden omkring dem.

- Det sker ikke så tit, at vi får besøg af ambassadører i denne del af landet, så det er vi selvfølgelig glade for. Jeg håber, han kan være med til at give eleverne en forståelse af, hvad Indien er for et land og vise dem, at når vi tænker verden, så skal vi også tænke uden for Europa og Vesten, siger Søren Urup.

quote Af alle de gymnasier, jeg har været på, og jeg har været på besøg på cirka 30, så har jeg aldrig fået så mange spørgsmål som her, så jeg er meget imponeret over eleverne.

Ajit Gupte, Indiens ambassadør i Danmark

Fokus på indisk kultur i Hobro

Det er ikke kun gymnasieeleverne, der får muligheden for at blive klogere på Indien i denne tid. I Hobro er der nemlig både en indisk kunstudstilling og indiske film i biografen.

Kunstetagerne i Hobro udstiller en samling af moderne, indisk kunst fra den danske diplomat, Peter Gondolf. I Filmteatret i Hobro bliver der de næste par dage vist indiske film, både Bollywood-film og spændingsfilm.

- Jeg håber, at der kommer nogen og ser de her lidt specielle Bollywood-film. Mange har hørt om dem og ved, at det er en kæmpe filmindustri, men det er få, der rent faktisk har set dem i biografen, så vi håber, at folk kommer og ser den her helt anderledes filmkultur, siger Klaus Elm, der er filmbooker i Filmteatret Hobro.

Spørgelystne unge

På Mariagerfjord Gymnasium er der efter oplægget tid til spørgsmål, og eleverne har mange af dem. De spænder bredt fra ligestilling til samarbejdsaftaler om grøn energi, og det er noget, der imponerer den indiske ambassadør:

- Af alle de gymnasier, jeg har været på, og jeg har været på besøg på cirka 30, så har jeg aldrig fået så mange spørgsmål som her, så jeg er meget imponeret over eleverne, siger Ajit Gupte, Indiens ambassadør til Danmark.

For Julie Nedergaard Jensen fra 3.E på Mariagerfjord Gymnasium har oplægget også været lærerigt, og hun har lært lidt mere om det folkerige land:

- Det overraskede mig meget, hvor hurtigt Indien vokser økonomisk, og hvor moderniseret, landet er blevet de seneste år. Vi hørte også, at Danmark og Indien har indgået en aftale om grøn energi, og det, synes jeg, er mega fedt.