Arkivfoto Foto: Jesper Lange

Foto: Jesper Lange

1 af 2

25-årig fængslet: Ansatte på bosted truet med knive

Med køkkenknive har en ung mand på et bosted truet flere ansatte. Han er nu surrogatfængslet i tre uger.

En ung mand på 25 år er blevet fængslet frem til den 27. januar. Det sker efter manden lørdag eftermiddag truede personalet på bostedet Bakkebo i Mariager, hvor han bor. Han truede personalet på et gangareal med kniv og gaffel, som han havde fra køkkenet.

Ingen af de fem ansatte, der er indblandet i sagen, er kommet til skade. 

- Manden er blevet surrogatfængslet, han kommer altså på en pykiatrisk afdeling indtil videre, fortæller anklager Mia Haaning. 

Under dagens grundlovsforhør i retten i Aalborg kom det frem, at manden har truet personalet ad flere omgange, og det erkendte manden, der var ked af det, han havde gjort. 

Han nægtede sig dog skyldig i at skulle have forsøgt at gå hen mod en ansat og tage fat om halsen. Forsøget blev afværget, og den 25-årige sagde i grundlovsforhøret, at han blot havde forsøgt at skubbe. 

Bostedet er et opholdssted for unge over 18, der har nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Ofte er det unge med en dom til anbringelse eller tilsyn efter forskellige strafbare forhold - eksempelvis vold, røveri, seksuelle overgreb, brandstiftelse eller andre personfarlige overgreb.

TV2 Nord har været i kontakt med lederen af botilbuddet, Rasmus Lindemann Johansson, som kan bekræfte at en beboer har været i grundlovsforhør. Han vil dog ikke udtale sig yderligere om sagen. 

Opdateret 14.22

Læs også Efter afsløringer og afskedigelser: - Vi har lavet fejl