LIGE NU:

Bjørn har ADHD: Særlig læreplads er vejen til drømmejobbet

Ved Vielshøj Motorservice ved Hobro er der plads til dem, der ikke passer helt ind i systemet. Værkstedet er en socialøkonomisk virksomhed, hvor unge kan arbejde og uddanne sig.

Se trejde afsnit af "En God Forretning", hvor vi besøger Vielshøj Motorservice, i toppen af artiklen eller på TV2 Nord Salto tirsdag klokken 19.50.

I Hørby udenfor Hobro ligger Vielshøj Motorservice, som er et scooterværksted og en butik. Ved første øjekast adskiller værkstedet sig ikke umiddelbart fra andre værksteder. Men værkstedet er særligt – det er nemlig en del af det socialpædagogiske opholdssted Odamsgård, og de ansatte er unge mennesker, som har brug for særlige rammer.

En af dem, man kan møde ved Vielshøj Motorservice, er lærlingen Bjørn Boye Arvidsen. Han har ADHD, og det har gjort det svært for ham at sidde stille på skolebænken.

quote - Om to år har jeg en uddannelse som motorcykelmekaniker. Det er meget stort i min verden

Bjørn Boye Arvidsen, lærling, Vielshøj Motorservice

- Jeg har ikke været så god i skolen, så jeg var nødt til at finde noget andet, der passede til mit niveau skolemæssigt. For mig er det nemmere at komme ud og bruge hænderne end at sidde og kigge i en bog, siger han.

Formålet med værkstedet er at hjælpe unge med at komme i arbejde.

- Nogen unge ligger på grænsen af arbejdsmarkedet, og vil måske ikke helt kunne udfylde normale funktioner på arbejdsmarkedet endnu. Det er vigtigt, at vi laver arbejdspladser, hvor der er mere plads til dem, siger Jens Vognsgaard, der er uddannelsesleder ved Odamsgård.

Kundekontakt er vigtigt

Vielshøj Motorservice bliver drevet som et ægte værksted, og hvor de unge har ægte ansvar. Det betyder meget ifølge Jens Vognsgaard.

- Det er vigtigt, at der er kundekontakt. Har man svært ved at komme op om morgenen, så er det vigtigt at vide, at der rent faktisk er nogen, der venter på én – som helt reelt skal betale en regning, siger uddannelseslederen.

 
 
Foto: Tor Løkken

Lærlingen Bjørn Boye Arvidsen er også glad for, at hans arbejdsopgaver ikke er obligatoriske skoleopgaver. Opgaverne på værkstedet er nye hver dag – alt er afhængigt af kunderne.

- Det er ikke bare den samme opgave, som andre også har lavet. Du prøver problemerne i et rigtigt værksted, siger han.

Bjørn Boye Arvidsen drømmer om at blive motorcykelmekaniker. Lærepladsen ved Vielshøj Motorservice betyder, at den drøm snart går i opfyldelse.

- Om to år har jeg en uddannelse som motorcykelmekaniker. Det er meget stort i min verden. Det havde jeg ikke selv regnet med, siger han.

En god forretning

20_percent

play Et flertal i Folketinget vil forlænge forbud mod mink i Danmark indtil 2023

Thisted Kommune Rådhus (3)

Budgetforlig i Thisted: Fart på den grønne omstilling

Hvad fande sker der thumbnail 2_uden tekst

Hvad fanden sker der i Aalborg Håndbold?

lyntest podepind kviktest coronatest falck testcenter

Skoler gør klar til flere test - nu skal børn fra ni år testes i skoletiden

20_percent

play Et flertal i Folketinget vil forlænge forbud mod mink i Danmark indtil 2023

Thisted Kommune Rådhus (3)

Budgetforlig i Thisted: Fart på den grønne omstilling

Hvad fande sker der thumbnail 2_uden tekst

Hvad fanden sker der i Aalborg Håndbold?

Til forsiden

Til forsiden