LIGE NU:

Blå Kors Hobro er under pres: "Vi siger nej til tre-seks borgere om dagen"

Flere gange om dagen må Blå Kors i Hobro lukke døren og afvise hjemløse, der mangler et sted at bo.

Siden sommeren 2017 har Blå Kors Hjemmet i Hobro oplevet et øget pres på deres botilbud. 

- Vi siger nej til tre-seks borgere om dagen. Vi forsøger selvfølgelig at hjælpe dem videre, men nogle gange er det nogle rigtig triste beskeder, vi må give dem, fordi vi ved, at der også er optaget andre steder, siger Lars Thidemann Jensen, som er leder af Blå Kors Hjemmet i Hobro i en pressemeddelelse.

Blå Kors Hjemmet i Hobro er det botilbud i Danmark med næstflest pladser efter Blå Kors Herning, men det er altså ikke nok.

Presset skyldes, ifølge Lars Thidemann Jensen, at kommunerne ikke er gode nok til at støtte borgerne. 

- Der er for mange borgere, som bliver hjulpet alt for sent og ender med blandt andet at blive smidt ud af deres bolig eller mister deres forsørgelse. De får ikke den tilstrækkelige hjælp og må vente længe på hjælp i hverdagen som for eksempel bostøtte. Mange kæmper med psykisk sygdom eller misbrug, og der kan systemet altså være rigtig svært at finde rundt i, når man har det skidt, siger han. 

Det er ikke kun i Hobro, at antallet af hjemløse stiger.  Den seneste optælling fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) viser, at der i 2017 var 6.635 hjemløse i Danmark. Det er otte procent flere end to år forinden. 

Antal hjemløsepladser i Blå Kors