01:12

04:45

På få år er antallet af vinterbadere og vinterbaderlaug eksploderet

Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 3

Brrr: 50 børn og voksne indviede ny vinterbadeklub

Vinterbadning er populært som aldrig før, og lørdag blev en ny vinterbadeklub startet op i Hobro.

Med en lufttemperatur på -1 og masser af blæst til at gøre det rigtig koldt, skulle man tro, det ville føles helt varmt at komme i vandet i Mariager Fjord lørdag eftermiddag.

Det lignede dog, at der var lunere på land, for de cirka 50 børn og voksne, der med en dukkert i fjorden indviede Hobro Vinterbaderklub havde relativt travlt med at komme op af vandet igen og ind i den til lejligheden opstillede sauna og det træfyrede varmtvandskar.

Se hvordan debut-badningen gik i videoen ovenfor.

Den nystartede vinterbaderklub i Hobro er et af mange tegn på, at vinterbadning er populært som aldrig før, og hvis man tager nord på og spørger Niels Tikjøb Olsen, der er formand for den 1050 mand store vinterbaderklub Isbjørnen i Aalborg, om hvorfor han tror, der iskolde sport er blevet populær, lyder svaret: 

- Jeg tror, der er lidt modefænomen i det, men jeg tror også det er fordi folk vil ind i en sportsgren hvor et håndklæde er det eneste udstyr, du behøver. Og så er der et godt fællesskab samtidig med at man både fysisk og psykisk får det bedre, når man en vinterdag er nede og få et koldt bad.

00:27 Luk video