LIGE NU:

Cykeldonation skaber glæde i Arden

Brugerne af Det Blå Værested i Arden har fået mere frisk luft og motion den seneste måned. De har nemlig fået doneret elcykler fra den lokale Røde Kors Butik.

Tre gange om ugen kigger Jens Aage Sørensen forbi Det Blå Værested i Arden og får en kop kaffe og en snak med de andre brugere af stedet. Den seneste tid har flere af besøgene også budt på en cykeltur i byen eller i Rold Skov.

Det Blå Værested i Arden har nemlig fået fire nye elcykler, hvoraf to af dem er betalt af værestedet selv, og to af dem er doneret af den lokale Røde Kors Butik i Arden.

- Det er skønt at komme ud og nyde naturen og cykle inde i skoven. Det er simpelthen genialt. Jeg gider ikke bare sidde derhjemme og se fjernsyn, jeg vil meget hellere ud i naturen, siger Jens Aage Sørensen.

Øget fokus på sundhed

På værestedet er der et øget fokus på sundhed. Det Blå Værested dyrker blandt andet grøntsager selv og sørger for, at der er sund mad til fællesspisningerne. Nu kan værestedet også sikre, at flere af brugerne får motion i løbet af ugen:

- Den gruppe mennesker, der kommer på vores værested, er en gruppe mennesker, der ikke er voldsomt aktive i deres daglige liv. Så det er rigtig godt for dem, at de kommer op af sofaen og kommer ud og bevæger sig, siger Niels Bach, der er medarbejder på Det Blå Værested i Arden.

Stedet henvender sig til borgere, der døjer med psykiske problemer, fysiske skavanker eller ensomhed, og flere af dem, der bruger stedet, kommer flere gange om ugen.

- Værestedet er for alle, og den væsentligste årsag til, at jeg kommer, det er, at hvis jeg skulle sidde derhjemme, så ville jeg ikke vide, hvad jeg skulle foretage mig hele tiden. Så grunden til, at jeg kommer, er for at møde andre mennesker og tale med dem, siger Hans-Ove Sørensen, der er bruger af værestedet.

Jens Aage Sørensen kommer på Det Blå Værested i Arden flere gange om ugen, og han er særligt glad for fællesskabet med de andre borgere.
Jens Aage Sørensen kommer på Det Blå Værested i Arden flere gange om ugen, og han er særligt glad for fællesskabet med de andre borgere.

Donation på 25.000 kroner

Flere af dem, der bruger Det Blå Værested, har også tilknytning til genbrugsbutikken Røde Kors i Arden, og derfor fandt en af medarbejderne i butikken ud af, at værestedet gerne ville arrangere cykelture. Butikken har derfor valgt at donere 25.000 kroner af deres overskud til købet af de nye elcykler.

- De lokale borgere bruger Røde Kors-butikken rigtig meget, og derfor vil vi også meget gerne hjælpe til med at støtte projekter lokalt, siger Knud Randers, der er formand for Røde Kors i Arden.

Han mener, at det giver god mening i en mindre by som Arden, at de lokale foreninger går sammen og hjælper hinanden med at arrangere arrangementer eller lignende. Det er derfor heller ikke første gang, at Røde Kors Arden og Det Blå Værested, der er støttet af Blå Kors, har samarbejdet om et projekt.

- Vi er en ring af foreninger i Arden, der hjælper hinanden, og det tror jeg er vigtigt. Danmark er ikke større, end at det er godt for alle foreninger og humanitære organisationer, at vi arbejder sammen og laver arrangementer sammen, siger Kurt Randers.

Cykelture flere gange om ugen

De fire cykler bliver allerede flittigt brugt af Det Blå Væresteds brugere, som både kan låne dem enkeltvis, hvis de vil cykle alene, eller kan tage med på en af de arrangerede cykelture sammen med en medarbejder fra Det Blå Værested.

- De får mere energi til at tage initiativer, også i deres private liv. De sover bedre, og de spiser bedre, så det er nogle af fordelene, vi oplever ved cykelturene, siger Niels Bach, medarbejder ved Det Blå Værested.

Det kan Jens Aage Sørensen nikke genkendende til. Han er glad for muligheden for at komme ud at cykle med de andre fra værestedet.

- Det betyder rigtig meget, også for sammenholdet. Vi har et rigtig godt fællesskab herude, siger han.

Tage Mortensens Vej

Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Jomfru Ane Gade genåbner 2

Forkerte tal bag nedlukning: Jomfru Ane Gade smitte markant lavere

DJI_0196.MP4.00_00_00_00.Still001

Borgmester kritiserer stadionkrav: Jetsmark Stadion skal have plads til 4000 tilskuere

Tage Mortensens Vej

Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Jomfru Ane Gade genåbner 2

Forkerte tal bag nedlukning: Jomfru Ane Gade smitte markant lavere

Til forsiden

Til forsiden