- Det hænder, at jeg får en god nats søvn.
Men nu skulle der også være bevis for påstanden - i hvert fald ifølge en ny undersøgelse, som er lavet blandt 400 unge i Mariagerfjord Kommune.
Flere unge i Mariagerfjord Kommune har svært ved at få enderne til at nå sammen, når skole, lektier, fritidsjob og venner skal gå op i en højere enhed. Det viser ny undersøgelse.
Spørger man i en tilfældig klasse på Mariagerfjord Gymnasium i Hobro, er det ikke ukendte fænomener at have for meget om ørene, få sovet for lidt og tjekket mobilen lidt for meget.
- Det hænder at jeg får en god nats søvn. Men det hænder oftere, at det bliver ret sent om aftenen, siger Maria Lohse, elev i 3.a.
Hendes klassekammerat, Emma Egedorf, kan også nikke genkendende til, at det ofte kan være svært at nå det hele:
- Når man har skrevet en aflevering, skal man lige se et afsnit af en serie elle snakke med vennerne. Og så får man nogle gange startet en samtale, som slutter temmelig sent, siger hun.
Både Maria og Emma er glade for at gå i gymnasiet, men blandt de unge i Mariagerfjord Kommune er der alligevel noget, som kunne være bedre. Det viser en undersøgelse, som kommunen har lavet blandt 400 teenagere i kommunen.
- Det er et mindretal. Men der er desværre stadig for mange unge, som oplever mistrivsel på den ene eller anden måde, siger Helle Wolder Christiansen, fagkonsulent ved Mariagerfjord Kommune.
Sammen med kolleger har hun foretaget undersøgelsen, hvor unge mennesker fra hele kommunen fortæller om alt fra tilbagevendende hovedpine og ensomhed til dårlig - eller manglende - nattesøvn. En del af forklaringen skal efter sigende findes i de unges idealer, som ofte stiller meget høje krav til det meste.
- Man skal gerne have 12-taller hele vejen igennem og de unge lægger ofte en masse krav på sig selv og hinanden til at alt bare skal være rigtig godt!
I samarbejde med uddannelsesinstitutionerne vil Mariagerfjord Kommune nu sætte en række konkrete initiativer i søen, som skal dæmme op for problemet, siger Helle Wolder Christiansen.