LIGE NU:

Efter stor redningsaktion: Instruktør blev overrasket af pludseligt vejrskifte

Vejret var fint, da elever og lærere fra Skipper Clement Skole tirsdag morgen tog ud med paddleboards i Kattegat. De blev overrasket over, at vejret pludselig skiftede. Det fortæller Søren Andersen, der var med eleverne fra 8.A på vandet.

- Vi var ude på vandet med en 8. klasse, og vi padler rundt en times tid, og vi padler fint, lige pludselig skifter vejret, og der var en elev, der drev fra.

Sådan lyder det fra instruktør Søren Andersen fra firmaet SUP SUP i Svenstrup, der tirdag sammen lærere og elever fra Skipper Clement Skole i Aalborg var taget på vandet på subboards.

Han har aldrig oplevet et lignende og pludseligt vejrskifte tidligere som det, der tirsdag formiddag ramte ved østkysten. I løbet af bare ti minutter skiftede vejret til så kraftig vind, at det ikke kunne lade sig gøre for elever og lærere ved egen kraft at komme på land.

- Vi var selvfølgelig pressede, men vi holdt os i ro. Halvdelen af eleverne var samlet i en klynge, som vi hurtigt fik på land, så var der den sidste halvdel, den kunne vi ikke styre, og de drev så fra. Så fik vi dem samlet lidt, men måtte kalde efter hjælp, for der var simpelthen for kraftigt vejr til at vi kunne padle i land med håndkraft, siger Søren Andersen, der er ejer af Sup i Sup i Svenstrup, der stod for arrangementet på vandet.

Vejret skiftede pludseligt til høje bølger

Han understreger, at der var udmærket vejr, da de tog ud i morges og havde en plan fra starten om, at de skulle holde sig tæt inde til kysten.

- Der var godt overblik, og alle var på boards, så der var ingen i vandet, fortæller Søren Andersen og tilføjer, at han er glad for, at der blev slået alarm.

- Det vigtigste er, at alle er kommet godt på land, understreger han.

Søren Andersen mener ikke, det var uforsvarligt at tage på vandet tirsdag morgen, da alt på det tidspunkt så fint ud.

- At det så lige pludselig trækker op, og så startede en kædereaktion, og der kom meget høje bølger, det kan vi jo ikke gøre så meget ved, at vejret skifter, siger han.

Alle elever er tirsdag eftermiddag samlet, hvor man taler situationen igennem, ligesom forældre til børnene naturligvis er orienteret og inviteret til debriefing. Det oplyser Nordjyllands Politi.

Se eller gense TV2 Nords reporter på stedet, Sofie Bach:

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden