LIGE NU:

Elitekor afholder videoaudition

Mariagerfjord Kulturskole har på grund af corona ikke haft mulighed for at afholde optagelesesprøver som normalt. I stedet har de dygtige sangere skulle sende videoansøgninger.

På denne tid af året er korlederne i Mariagerfjord Kulturskole normalt i fuld gang med at have sangtalenter til optagelsesprøver til skolens seks elitekor. Sådan er det som sådan også denne sommer, men det hele foregår meget anderledes, end det plejer.

- Det er jo ikke det samme som at have folk fysisk til stede. Vi kan godt fornemme de ting, vi lytter og ser efter, men det kan jo aldrig erstatte en fysisk optræden, siger korleder Maj-Lis Hoffer Henriksen om årets prøveform.

På grund af coronaen er de normale auditions nemlig aflyst. I stedet skal sangerne indsende videoer, hvor de fortæller om sig selv og deres motivation for at synge i kulturskolens kor, ligesom de skal synge to sange.

Kan få de generte til at søge

To af de nuværende korsangere, som nu igen har skulle aflægge prøve for at rykke op i næste kor, er søstrene Silke og Silje Ahm Grundtdal Jeppesen.

- Det har været sjovt at prøve, men man vil selvfølgelig hellere stå fysisk foran sin korleder og vise, hvad man kan. Men det er en god måde at gøre det på, så man trods alt kan få afviklet optagelsesprøverne, siger søstrene.

quote Der er nok nogle, der er utrygge ved at skulle stille sig op foran os til en audition, men som kan blive motoveret af at lave en video.

Christian Fris-Ronsfeld, korleder, Mariagerfjord Kulturskole

Korlederne er glade for den måde, de alternative optagelsesprøver er blevet modtaget på, og de tror, at det måske kan være med til at få lidt generte sangtalenter til at søge.

- Der er nok nogle, der er utrygge ved at skulle stille sig op foran os til en audition, men som kan blive motoveret af at lave en video. Den kan man jo optage derhjemme i trygge rammer, og man kan tage det om, til man er tilfreds, siger korleder Christian Fris-Ronsfeld.

Et godt supplement

Når der næste gang skal holdes optaglesesprøver, satser korlederne på, at alt igen bliver som det plejer. Men erfaringerne med videoauditions vil de alligevel tage med sig.

- Det kan være et godt supplement. Vi har jo en stor kommune, hvor der godt kan være lidt lang vej for nogle elever, så derfor kunne man godt forestille sig at give nogle mulighed for at lave optagelsesprøven på den måde, siger Christian Fris-Ronsfeld.

- Og hvis man bliver syg og ikke kan komme til audition, er det også en rigtig god løsning. Det er trods alt lettere at lave en video, end at skulle kalde en masse folk ind for at lave ekstra auditions, siger Maj-Lis Hoffer Henriksen.

Fristen for at indsende videoer er på søndag.