LIGE NU:

Enigt udvalg vil droppe udskældte vindmøller

Planerne om at opføre otte til ti vindmøller i Als Enge ser ud til at blive skrottet. Et enigt teknik- og miljøudvalg i Mariagerfjord Kommune indstiller i hvert fald til byrådet, at møllerne ikke skal opføres.

Naturområdet Als Enge ved Mariager Fjord kommer formentlig ikke til at bidrage med grøn energi til borgerne i Mariagerfjord Kommune. Det ser ud til at være en realitet, efter at planerne om at opføre otte til ti vindmøller i området formentlig ender i en skrivebordsskuffe i stedet for at blive ført ud i livet.

Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune skulle på et møde mandag tage stilling til, hvad der skulle ske med vindmølleplanerne. Udvalgsmedlemmerne havde få forhånd fået listet flere muligheder op, men der var enighed om at indstille til byrådet, at vindmølleplanerne skal droppes.

- Vi har truffet beslutningen ud fra natur- og miljømæssige årsager. Der er desuden mange huse og sommerhuse i området, så mange mennesker vil blive berørt, hvis der opføres vindmøller i Als Enge, siger Jørgen Hammer Sørensen (DF), der er formand for Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune.

Mange beboere i området har gjort indsigelser mod vindmølleplanerne. Blandt andre Uffe Møller Johansen, som oprettede en protestgruppe på Facebook.

- Vi er både bekymret for værditab på boliger og støjgener for dem, der kommer til at bo tættest på, sagde han i august til TV2 Nord.

Artiklen fortsætter under videoen...

INDSLAG FRA 17. AUGUST: Planer om at opføre landvindmøller ved Als Enge har gjort borgere i området bekymrede. En facebookgruppe mod projektet har på bare to uger fået 500 medlemmer. De vil opfordre byrådspolitikerne til at skrotte projektet hurtigst muligt.

Indsigelser har gjort indtryk

De mange indsigelser mod projektet har gjort indtryk på medlemmerne af teknik- og miljøudvalget, fortæller Jørgen Hammer Sørensen, som dog fastslår, at det ikke så meget er antallet af indsigelser, men mere det, borgerne har skrevet til kommunen, der har haft betydning for udvalgets beslutning.

- Vi har ladet de gode argumenter bliver udslagsgivende, siger Jørgen Hammer Sørensen, som forventer, at et flertal i byrådet er enige med udvalget i at droppe planerne om at opføre vindmøller i Als Enge.

Der har ifølge udvalgsformanden været planer om også at opføre solceller i det område, hvor vindmøllerne skulle stå, men hvis møllerne droppes, bliver der formentlig heller ikke sat solceller op. Det kan få betydning for Mariagerfjord Kommunes muligheder for at bidrage til den grønne omstilling.

- Vi får sværere ved at nå de grønne målsætninger, hvis dette projekt ikke bliver til noget. Det betyder så, at vi enten kommer bagud i forhold til vores klimamål, eller også skal vi ud at finde andre områder i kommunen, hvor der kan blive sat vindmøller op, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Der er byrådsmøde i Mariagerfjord Kommune 26. november, hvor der vil blive taget endelig stilling til vindmølleprojektet.

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden