Foto: arkivfoto

For få unge i Mariagerfjord: Tech College lukker afdeling i Hadsund

Det kan ikke længere betale sig at have både en afdeling i Hobro og Hadsund. Der er for få unge tilbage i Mariagerfjord, siger direktøren.

Tech College Mariagerfjord, som er en gren af Tech College Aalborg, lukker deres Hadsund-afdeling og slår den sammen med afdelingen i Hobro. Det bekræfter direktør i Tech College Aalborg, Michael Johansson, over for tv2nord.dk.

Det er et dalende elevtal over de sidste 10 år, der er skyld i, at det ikke længere kan betale sig at bevare afdelingen i Hadsund. For 10 år siden havde man omkring 100 elever. Det tal er nu helt nede på omkring 30 elever - og det er med eleverne i Hobro.

- Det er ikke længere bæredygtigt at have to adresser. Det er et resultat af, at der færre unge tilbage i Mariagerfjord, og samtidig at færre vælger erhvervsuddannelserne, siger direktør Michael Johansson.

- Det kan forhåbentlig gøre os stærkere at samle det hele på én adresse og skabe et større campus-miljø med de andre ungdomsuddannelser, siger han.

- Vi har arbejdet med det et stykke tid. Det er klart, at rekrutteringen er nemmere i Hobro. Jeg ved godt, at der er mere konkurrence, men nu kan vi få det samlet ét sted, forklarer direktør i Tech College Aalborg, Michael Johansson.

Tech College Mariagerfjord tilbyder blandt andet grundforløb for elektrikere, kokke, tømrere og mekanikere.