Familie chokeret over sommerhus: Fugt og dårlig rengøring

Sommerhusferien ved Als Odde blev langt fra som planlagt for en familie fra Hornslet. De tog hjem efter bare en enkelt overnatning, fordi de synes, huset var ubeboeligt.

Forventningerne var høje til sommerferien i uge 30, da Dorte Thaarup Bjerregaard skulle i sommerhus med sine to sønner og sin kæreste. Men forventningerne blev ikke indfriet, da familien fra Hornslet ankom til deres lejede sommerhus ved Als Odde.

- Vi havde glædet os i rigtig lang tid, og vi havde snakket med drengene om, at det ville blive rigtig hyggeligt, men allerede da vi træder ind i sommerhuset kan vi mærke, at det her, det er bare ikke godt, siger Dorte Thaarup Bjerregaard, der til daglig arbejder som marketingkoordinator.

quote - Det var bare ubehageligt at være der på grund af lugten og på grund af fugten. Det gik i halsen, det gik i tøjet, det gik i det hele.

Dortee Thaarup Bjerregaard, utilfreds sommerhuslejer

Familien ankom til et sommerhus, hvor der var skjolder på puderne og store klumper spindelvæv og støv i hjørnerne. Derudover fortæller Dorte Thaarup Bjerregaard, at huset lugtede ekstremt fugtigt, og der var fugtskjolder på væggene.

- Det var bare ubehageligt at være der på grund af lugten og på grund af fugten. Det gik i halsen, det gik i tøjet, det gik i det hele.

Billigt sommerhus

Sommerhuset var lejet gennem DanCenter Øster Hurup, og familien betalte 6000 kroner for at leje sommerhuset i en uge. Det er det billigste sommerhus, der tilbydes hos DanCenter Øster Hurup.

Nu er det jo det billigste hus, de har, og de skriver også på hjemmesiden, at det er et gammelt hus – I kan vel heller ikke forvente, at alt er nyt og moderne?

- At huset er gammelt, behøver ikke at være en indikation på, at det er et hus, der ikke er vedligeholdt eller rengjort, eller at der ikke er rene dyner og puder. Det hænger slet ikke sammen, siger Dorte Thaarup Bjerregaard.

DanCenter: Meget beklageligt

DanCenter Øster Hurup har ikke haft mulighed for at stille op til interview med TV2 Nord, da de har ekstra travlt i øjeblikket. Men Rikke Bendixen, der er afdelingsleder i DanCenter Øster Hurup skriver i en mail:

- Det er naturligvis meget beklageligt, at familien valgte at rejse efter en dag. Huset er beboeligt, og det er ikke fugtigt – men det lugter af gammelt sommerhus. Vi har huse i alle prisgrupper, og når man ser på billeder af huset, så kan man også se, det er gammelt.

Hun oplyser også, at huset er fra 1976, hvilket også fremgår på billederne på hjemmesiden. DanCenter sendte ekstra rengøring til huset, efter familiens ankomst:

- Efter lejers ankomst kontakter lejer vores lokalkontor vedrørende de spindelvæv, der ikke er blevet fjernet i loftet under rengøringen samme dag, hvilket naturligvis er beklageligt, og derfor sender vi efter aftale med Dorte vores rengøringsdame ud, som havde gjort sommerhuset rent samme dag, for at fjerne spindelvæv. Efter aftale med Dorte tager hun samtidig en helt ny grill med til hende, selvom der slet ikke hører en grill med til huset, da skuret er privat, skriver Rikke Bendixen videre.

DanCenter har behandlet familiens klage, og de har valgt at betale alle pengene tilbage. Udlejningsfirmaet har ikke modtaget andre klager på huset.

Det bør du gøre som forbruger

TV Midtvest har i løbet af sommeren fortalt om flere lignende episoder med sommerhuse, der ikke var ordentligt rengjorte. I den forbindelse har TV Midtvest også talt med Vagn Jelsøe, der er vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

Han fortæller, at man som kunde i Danmark generelt er godt stillet, hvis man vil klage over et udlejet sommerhus, og hvis man ellers følger de regler, der er på markedet:

- Det første, man skal gøre, er at dokumentere problemet. Tag billeder eller videoer. Og så skal man hurtigt ringe til udlejningsbureauet og sige, hvad problemet er og bede dem komme for at gøre noget ved det, siger han.

Herefter skal man vente på, at udlejningsfirmaet udbedrer det, man har klaget over. Hvis det ikke sker, kan man tage klagen et skridt videre.

- Hvis man ikke mener, de er hurtige nok til det, eller at de ikke gør det godt nok, må man tage det op med dem igen og bede om økonomisk kompensation for at det, man har lejet, ikke lever op til forventningerne, siger Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

I sidste instans kan man henvende sig til ankenævnet for feriehusudlejning, hvis der ikke kommer styr på tingene.

- Det koster 250 kroner – som man får igen, hvis man vinder sagen – og så må de tage stilling til, om klagen er berettiget eller ej. Det, de tager stilling til, er, om man skal have kroner eller ører i kompensation, siger Vagn Jelsøe.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland