LIGE NU:

Familiepark vil sælge Grønland til Trump: - Det er okay! Vi har to

Verdenskortet ved Klejtrup Sø er gået viralt på Facebook med et opslag, hvor de tilbyder Donald Trump at købe den ene miniature Grønland-ø, de ejer.

Den seneste uge har budt på en del røre i dansk politik, efter USA's præsident, Donald Trump, luftede sine tanker om at købe Grønland af Danmark på grund af øens geopolitiske position.

Her afviste Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S), dog blankt at diskutere et salg af Grønland - en diskussion, hun kaldte "absurd". Det fik efterfølgende Donald Trump til at aflyse sit planlagte besøg i Danmark den 2. og 3. september med direkte henvisning til statsministerens melding. 

Men nu har naturparken Verdenskortet, der ligger ved Klejtrup Sø, sydvest for Hobro, besluttet sig for "at gøre Donald Trump glad igen" ved at tilbyde den ene af to miniatureøer, som parken ejer, og som forestiller Grønland i verdenskortet. 

Verdenskortets andet Grønland, der ligger ved miniatureudgaven af Europa. 
Verdenskortets andet Grønland, der ligger ved miniatureudgaven af Europa. 
Foto: Verdenskortet

Det har de gjort i et Facebook-opslag, der siden er gået viralt, og i skrivende stund er liked 1.600 gange og delt mere end 700 gange. 

- Vi har to grønlandske øer i vores park, og så synes vi, det kunne være sjovt at smide det her opslag op på Facebook. Vi tænkte, det var en god mulighed for at få noget omtale, og min kone har fortalt mig, at nu er opslaget også nået hele vejen til USA, siger Flemming Cassøe, der sammen med sin kone og søn varetager Verdenskortet.

Verdenskortets ene Grønland, der ligger ved miniatureudgaven af Nordamerika.
Verdenskortets ene Grønland, der ligger ved miniatureudgaven af Nordamerika.
Foto: Verdenskortet

Trump og Frederiksen er velkommen på "Grønland"

Flemming Cassøe fortæller, at idéen kom fra hans søn, Søren Cassøe, der forslaget til et møde, hvor de snakkede om Donald Trumps ønske. Idéen blev hurtigt samlet op af Verdenskortets marketingsansvarlige, der lavede billederne og uploadede Facebook-opslaget. 

- Nu er det bare eksploderet. Vi havde håbet på, at det ville blive en succes, men vi havde ikke regnet med så meget opmærksomhed her.

- Jeg er ikke selv på Facebook, men jeg tror, de fleste har en humoristisk tilgang til det, siger Flemming Cassøe, der også fortæller, at hvis Mette Frederiksen og Donald Trump skulle have lyst til at mødes ude på Verdenskortets Grønland, skal de være velkomne.