Foto: Lone Vad Dam

Fem mænd dømt for voldsomt "cowboyslagsmål" i Hadsund

Et slagsmål på et værtshus i Hadsund i marts sidste år udviklede sig så voldsomt, at to af de fem dømte mænd fik ubetingede fængselsstraffe.

Efter fire retsdage og lang række vidneforklaringer faldt der torsdag eftermiddag dom i en sag om et stort slagsmål på værtshuset Den Grå Kok i Hadsund i marts 2017.

Det var vitterligt sådan et slagsmål, man kunne have set for sig i en saloon i en western-film.

Bjørn Fogh, anklager

På anklagebænken sad fem mænd i alderen 19 til 50 år, som var tiltalt for vold, grov vold og medvirken til vold i noget, der af både vidner og medier efterfølgende er blevet betegnet som et vaskeægte cowboyslagsmål.

Det fortæller anklager i sagen, Bjørn Fogh.

- Det var vitterligt sådan et slagsmål, man kunne have set for sig i en saloon i en western-film, fordi det så hurtigt er eskaleret, og fordi de involverede har slået hinanden på kryds og på tværs, siger Bjørn Fogh.

Eskalerede hurtigt

Slagsmålet skete den 26. marts efter en 80'er-fest i hallen i Astrup. Her var tre af de nu dømte mænd, to på 47 år og en på 50 år, kommet ind på Den Grå Kok, og her var det hurtigt kommet til det første sammenstød med de to sidste dømte, to mænd på 19 og 38 år.

Klokken 03.30 havde den den 38-årige mand fat om halsen på en af mændene fra den anden gruppe og skubbede ham omkuld, så han slog hovedet i gulvet. Men derfra skulle der gå en halv time med nogenlunde fred, før det hele eksploderede, forklarer anklager Bjørn Fogh.

- Klokken 4 om natten går det helt galt. Den 50-årige mand i flokken stikker en fremmed en lussing, og derfra går det stærkt, siger Bjørn Fogh. 

Læs også Stor aktion: Fire personer anholdt for omfattende momssvindel

En af de 47-årige mænd rev en kvinde i håret, og det resulterede i, at den 19-årige mand slog ham i hovedet med en knytnæve. Den 47-årige svarede igen ved at give den 19-årige en ordentlig omgang.

- Den 19-årige bliver simpelthen væltet omkuld af den 47-årige og en af de andre mænd i gruppen, og mens han ligger på gulvet, bliver han sparket i ryggen af den 47-årige, som også slår ham med knytnæve og sparker ham i hovedet med sit knæ, mens han holder den 19-åriges hænder væk, og han trykker ham også i øjnene med sine fingre, forklarer Bjørn Fogh.

Store skader gav ubetinget fængsel

Samtidig med det ene slagsmål var den 50-årige mand i den ene gruppe i gang med at give den 38-årige mand fra den anden gruppe en tur. Det blev blandt andet til adskillige slag i hovedet med knytnæve, så den 38-årige besvimede, og den 50-årige slog sit offer i hovedet med en flaske og stak ham efterfølgende i hovedet med resterne af den.

Alt imens var en af de 47-årige mænd travlt beskæftiget med at holde udefrakommende, der ville stoppe det voldsomme slagsmål, væk. 

Og det betød, at der torsdag var fængselsstraffe til alle fem medvirkende, siger Bjørn Fogh fra Nordjyllands Politi.

Læs også 53-årig mand fra Tårs fængslet for at slå sin kæreste med stegepande

Den 38-årige og den 19-årige fik 30 dages betinget fængsel, mens de tre ældste involverede inkasserede mellem tre og fire måneders fængsel. For den 47-årige og den 50-årige, der stod for den groveste del af volden, var fængselsstraffen ubetinget, selv om de ikke tidligere har været dømt for noget.

- Det, de gjorde, var så voldsomt og gav deres ofre så store skader, at de altså har fået ubetingede domme, siger Bjørn Fogh til TV2 Nord.

Det vides endnu ikke, om nogen af de dømte vælger at anke dommen.