LIGE NU:

Fire personer anholdt i Hobro: Sigtes for tricktyverier

Nordjyllands Politi har anholdt fire udenlandske personer, som har rettet henvendelse til flere ældre mennesker og har stjålet punge og dankort.

To mænd og to kvinder er anholdt af Nordjyllands Politi, og deres bil er taget ind til nærmere undersøgelser. Det er sket, efter at politiet torsdag fik flere henvendelser om bilen og personerne, som borgere opfattede som mistænkelig.

De fire personer kørte rundt i Hobro-området i en engelsk indregistret, sølvgrå BMW med registreringsnummeret RO56VFA.

Ved middagstid blev bilen set i Aaparken i Rørbæk. Her listede de to mænd og de to kvinder rundt i et område, hvor der bor ældre mennesker. I mindst ét tilfælde blev der rettet henvendelse til en ældre borger, hvor de fire personer tiggede om penge.

Omkring klokken 15.30 blev bilen og de fire personer set ved ældreboligerne i Aagade i Hobro. Her tiggede kvinderne penge, mens mændene listede rundt på bagsiden af boligerne.

Ifølge efterforskningsleder ved Nordjyllands Politi i Himmerland, Preben Møller, har de pågældende personer i mindst tre tilfælde været inde hos forskellige borgere og forsøgt at lave tricktyveri. Men politiet formoder, at der kan være tale om fler tricktyverier, hvor der blandt andet er blevet stjålet punge.

Efter at politiet torsdag aften bad om henveldelser i sagen, er der en del borgre, der har henvendt sig. De fire personer er set flere gange i Hobroområdet, og politiet er også sikre på, at de anholdte har været nord for Limfjorden, så de har altså været noget omkring i det nordjyske.

Politiet er nu i gang med en efterforskning, som skal afgøre, om man kan fremstille de fire i grundlovsforhør, og hvad sigtelsen mod dem præcis skal lyde på. Under alle omstændigheder har de opført sig på en måde, som ikke tolereres, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Henrik Beck.

- Den måde de har bevæget sig rundt på og lusket rundt omkring ældre menneskers boliger, hvor nogle af dem har sneget sig rundt i baghaverne, det er en utryghedsskabende adfærd, som vi ikke tolererer, siger vagtchefen.

Hvis du har været udsat for noget eller i øvrigt har oplysninger om de fire personer eller den engelsk indregistrerede bil, kan Nordjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

Tornhøjvej 1

36-årig fængslet for at stikke sin eks-kone adskillige gange med kniv for øjnene af tre børn

IMG_6050

play Træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå: Stor stigning i antallet af lystfiskere

20_percent

play Nu er der igen liv på det store lærred

60_percent

play Festival gennemføres med restriktioner

Tornhøjvej 1

36-årig fængslet for at stikke sin eks-kone adskillige gange med kniv for øjnene af tre børn

IMG_6050

play Træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå: Stor stigning i antallet af lystfiskere

20_percent

play Nu er der igen liv på det store lærred

Til forsiden

Til forsiden