LIGE NU:

Fonde redder HF for diagnoseelever

En HF-klasse, der er special-udviklet til unge med diagnoser som ADHD og autisme, fortsætter efter sommerferien. Det sker kun ved hjælp af støtte fra fonde.

To fonde har tilsammen doneret millioner til at opretholde en speciel HF-klasse på Mariagerfjord Gymnasium. Klassen er specieldesignet til unge med diagnoser som ADHD og autisme.

Kommunen kan ikke længere støtte projektet på grund teknikaliteter i loven, så Mariagerfjord Gymnasium skulle finde midlerne andre steder eller lukke uddannelsestilbuddet.

A. P. Møller Mærsk fonden støttede i februar uddannelsestilbuddet med knap to millioner kroner. Den Obelske Familie fond støtter nu også projektet med yderligere 300.000 kroner. Støttekronerne betyder, at den Visterede HF (VHF) kan byde endnu et hold elever velkommen efter sommerferien. 

- Det er et helt unikt projekt, vi har kørende her, og det er vi så taknemmelige for at flere fonde har fået øjnene op for, så vi kan forsætte, siger rektor på Mariagerfjord Gymnasium, Jette Engelbreth.

Mange af eleverne i klassen ville ikke være i stand til at gennemføre en HF-uddannelse under normale omstændigheder. Klassestørrelsen i denne klasse er på højst 12 elever, og undervisningen er tilrettelagt ud fra en særlig pædagogik, der giver de unge bedre chancer for at komme igennem uddannelsen. 

Initiativet har vist flotte resultater med den første årgang, der dimitterede i sommeren 2015. Så med fondenes støtte er klassen reddet, så endnu en årgang kan starte efter sommerferien. Om pengene er der til, at et hold kan starte i 2017, er endnu ikke sikkert.