02:01

Video: Bruno Stagsted

Gæster forargede over muligt krybskytteri i Hadsund Dyrehave

Det er forfærdeligt, at dyrene ikke kan få lov at være i fred. Sådan lød det mandag i Hadsund Dyrehave, hvor de mistænker en gruppe krybskytter for at være på færde.

Forargelsen var til at tage at føle på i Hadsund Dyrehave mandag formiddag.

I løbet af den seneste uge er tre hjorte forsvundet fra den indhegnede have nord for byen, hvor gæsterne frit kan færdes mellem dådyr og geder. 

Læs også Dyrehave har mistet tre hjorte: - Det er en katastrofe for haven

Gevirmærker på jorden og dækmærker foran indgangen har overbevist foreningen bag haven om, at det er krybskytter, der er skyld i, at hjortene er forsvundet. Forfærdeligt, lyder det fra de lokale, som jævnligt kommer i dyrehaven. 

- Det er jo en stor tillidserklæring til alle mennesker, at man kan gå her, og at der ikke er noget, der er hegnet ind. Børnene kan jo komme her og komme tæt på dyrene. At der så er nogen, der misbruger det, det er da utroligt, lyder det fra Annelise Jørgensen. 

Hun bliver bakket op af Sofie Bak Sauer, som også er kommet i haven hele sit liv.  

- Det er forfærdeligt, at man ikke kan have sådan et sted til at være i fred. Vi er mange, der er kommet her, siden vi var helt unge, og har nydt, at vi kunne komme her og have et tæt nærvær med naturen. Så jeg synes selvfølgelig, at det er en skam, at det ikke kan få lov til at være i fred, siger Sofie Bak Sauer. 

Det var det her syn, der søndag mødte formanden for Hadsund Dyrehave. Friske spor efter det, man mener er et gevir, der er blevet slæbt afsted på stien. Foto: Bent Rytter

Dusør udlovet

Foreningen bag Hadsund Dyrehave har nu udlovet en dusør på 10.000 kroner, til den person som kan medvirke til, at de skyldige bliver fundet. 

- Det er godt nok mange penge for os. Vi er en lille privat forening. Men vi er forbandet afhængige af, at vi kan have vores dyr i fred. Vi ved jo ikke, om de er færdige med at hente dyr her. Det er næsten det værste, lyder det fra formanden for Hadsund Dyrehave, Bent Rytter. 

Hadsund Dyrehave har meldt sagen til Nordjyllands Politi.