LIGE NU:

Gammelt industriområde laves om til natur til truede dyrearter og planter

En lokalvirksomhed er gået sammen med kommunen og en lokal landmand om at erstatte en erhvervsgrund med natur.

Virksomheden Knauf i Hobro har længe haft et areal med en gammel grusgrav, der ikke blev brugt. I samarbejde med kommunen har de fundet en løsning på det. Området, der er cirka fem hektar, som ligger i udkanten af Hobro, skal nemlig omdannes til naturområde, hvor der er plads til truede dyrearter.

- Jeg synes, det er et rigtig godt eksempel på, at man med små tiltag kan bidrage med noget. Og det er fedt, at virksomheden er med på den, fortæller naturmedarbejder ved Mariagerfjord Kommune, Kenneth Jensen.

Naturmedarbejderen mener, at arealet har stort potentiale, fordi jorden er fattig på næringsstoffer, da det er råjord, der er på grunden. Det er god bund for både blomster og urter kan spire, som er vigtige for bier og sommerfugle.

Natur for alle

Mariagerfjord Kommuner er nu i gang med at bygge et hegn rundt på området. Det er de færdige med inden for et par dage, og i løbet af de kommende uger sætter en lokal landmand en lille håndfuld kødkvæg ud på arealet. Kvæget kan være med til at holde mængden af græs nede, så andre planter kan vokse frem.

Græsningsaftalen mellem virksomheden og landmanden har kommunen stået for.

- Jeg håber, at det her initiativ kan inspirere andre virksomheder til at gøre det samme. Der er sikkert mange, der har et areal, de ikke bruger, mener naturmedarbejderen.

Der bliver lavet klaplåger flere steder i hegnet så offentligheden har mulighed for at komme ind på naturarealet.