Seneste nyt:

Golfturnering skudt i gang med få tilskuere: - Vi er klar med en sjov og festlig turnering for seerne

Made In Himmerland får kun besøg af 2.000 sponsorer - de normale 70.000 tilskuere må blive hjemme ved fjernsynsskærmene på grund af corona.

I dag blev Danmarks største golfturnering Made In Himmerland skudt i gang i Himmerland Golf i Gatten. 

Selv om det i år er uden de 70.000 tilskuere, turneringen ellers normalt tiltrækker, lover promoter Flemming Astrup alle tilskuerne hjemme i stuerne en fest.

Man sender nemlig 40 timers tv fra eventet - samtlige 18 huller bliver filmet fra start til slut.

- Restriktionerne blev lidt mere lempelige, end det vi havde håbet på overordnet set. Men vi lægger os i selen på at lave en så sjov og festlig turnering som muligt – både for sponsorerne, der kommer herud, men også for seerne hjemme i stuerne. Så de kan få nogle anderledes oplevelser, sådan som Made In Himmerland er kendt for, siger han.

quote Selvfølgelig er det ærgerligt, at vi ikke kan have flere tilskuere ind ligesom andre turneringer, men 2.000 blev det magiske tal for os.

Flemming Astrup, promoter, Made In Himmerland

Kun de omkring 2.000 sponsorer har adgang til at se de professionelle golfspillere dyste om trofæet.

- Først og fremmest er det super fedt, at vi er i gang igen efter to års pause. Jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at vi kunne ikke have tålt at have endnu et års pause. Selvfølgelig er det ærgerligt, at vi ikke kan have flere tilskuere ind ligesom andre turneringer, men 2.000 blev det magiske tal for os, og det er dét, vi har planlagt ud fra – lige siden december, fortæller promoteren.

Sponsorerne dækker 85-90 procent af udgifterne til at arrangere Made In Himmerland. 

- Men uden at genere sponsorerne kan jeg også godt sige, at tilskuerne fylder 90 procent af vores DNA. Så det er svært at sige, hvem der er vigtigst, siger Flemming Astrup, da han bliver spurgt til, hvorvidt man kan undvære tilskuerne.

CORONARESTRIKTIONER VED MADE IN HIMMERLAND

Strenge restriktioner i år

Made in Himmerland er blevet spillet hvert år siden 2014, bortset fra sidste år, hvor turneringen måtte aflyses på grund af coronasituationen. 

Poderne står klar ved Himmerland Golf, der de næste dage danner ramme om Made in Himmerland. De tester alle spillere og medarbejdere, ligesom alle får målt temperatur og bliver bedt om at svare på et uddybende spørgeskema.

- Vi har tre testcentre – ér til spillerne og ét til tilskuerne i hver af de to indgange. Så sikkerheden er helt i top. Så jeg tror på, vi kommer igennem det her på en god måde, så vi kan vende tilbage i 2022, siger den håbefulde promotor Flemming Astrup.

Golfturneringen har tidligere gået under navnet Made in Denmark, men skiftede navn i december til det mere lokale Made in Himmerland. Det er ikke kun navnet, der er nyt i år. Det samme er omstændighederne omkring turneringen.

15 danskere spiller med i Made In Himmerland

Promoter håber på dansk sejr

Danmark er repræsenteret med 15 spillere til turneringen. Hvorvidt det bliver med en dansker øverst på podiet på søndag, når vinderen kåres, er tvivlsomt - men promoter Flemming Astrup ser gode takter hos danskerne.

- Der er nogle gode imellem, og nogle af danskerne har spillet godt i Pro Am'en. Der er nogle gode unge fyre, der virkelig gerne vil vise sig frem hernede. Vi skal have mindst én med fremme på søndag, siger Astrup.

For golfentusiaster bliver det muligt at følge med i turneringen hjemmefra. Golfturneringen sendes på Viaplay og TV3 Sport, og Jyske Bank TV livestreamer fra det ikoniske hul 16. Det kan ses via linket her.

Made In Himmerland sender 40 timers tv fra turneringen - de dækker samtlige 18 huller fra start til slut. 

Turneringen slutter søndag den 30. maj.


Ruth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden