02:39

Hadsundsk familievirksomhed kan fejre 100 års jubilæum

Virksomheden Hans Jensen Lubricators har været ejet af Jensen-familien i fire generationer gennem 100 år. Fredag blev jubilæet fejret ved en reception i Hadsund.

Fredag kan den nordjyske virksomhed Hans Jensen Lubricators fejre 100 års jubilæum. Det blev markeret med en reception ved hovedkontoret i Hadsund.

Koncernen har gennem alle årene været familieejet og drives i dag af fjerde generation, som er repræsenteret ved brødrene CEO Rasmus Hans Jensen og COO Christian Hans Jensen.

Tilbage i 1917 blev Hans Jensens Maskinfabrik grundlagt med det formål at reparere og vedligeholde blandt andet vandingsanlæg for gartnerier og landbrug. Men allerede i 1923 skete der store ændringer for virksomheden. En bestilling fra maskin- og skibsbyggevirksomheden Burmeister & Wain viste sig nemlig at gøre stifteren, Hans Peter Jensen, til en af de første i verden, der udviklede et mekanisk cylindersmøreapparat.

- Det er en meget stor milepæl for hele familien, at virksomheden nu kan fejre 100 års jubilæum. Det er de færreste begunstiget at videreføre en virksomhed gennem 100 år, og derfor er vi selvfølgelig meget stolte af, at den forretning, som min oldefar påbegyndte i begyndelsen af 1900-tallet, stadig lever i bedste velgående, siger Rasmus Hans Jensen.

Leverandør til den maritime industri

Med årene er datterselskaber i Kina og Singapore også kommet til, hvilket har styrket marinevirksomhedens position som en af de førende internationale leverandører inden for udvikling, produktion og service af cylindersmøresystemer til 2-takts marinediesel og stationære motorer.

Det er i særdeleshed den maritime industri og den globale kraftværkssektor, der udgør Hans Jensen Lubricators primære kundegrupper. Nybyggeri af skibe har dog ligget på et lavt niveau de seneste år grundet overkapacitet, men det afholder ikke virksomheden fra at afsætte sine avancerede cylindersmøresystemer til især ældre skibe.

- Det har i stigende grad været nødvendigt at tænke i nye, innovative produkter og tiltag for at kunne leve op til kundernes behov og krav. Og ligesom mange andre brancher kommer nye konkurrenter til, mens man samtidig ikke må undervurdere risikoen for disruption. Derfor har innovation spillet en helt central rolle for os – særligt inden for de seneste par årtier, hvor det maritime marked har gennemgået en eksplosiv udvikling, siger Rasmus Hans Jensen.