LIGE NU:

Hobro IK laver nyt talentsamarbejde

Ungdomsspillere i Hobro IK får nu nemmere ved at tage en HHX samtidig med, de passer deres træning.

En ny aftale mellem fodboldklubben Hobro IK og Handelsgymnasiet Mariagerfjord skal sikre, at klubbens unge talenter får bedre mulighed for også at tage en merkantil studentereksamen ved siden af fodbolden.

- Det er vigtigt for os som fodboldklub at skabe gode rammer for de talenter, vi har i vores fold. Det indbefatter også skolegangen, og vi er derfor rigtig glade for at have fået en samarbejdsaftale med Handelsgymnasiet Mariagerfjord på plads, siger talentchef i Hobro IK, Lars Justesen.

Med den nye aftale kan elitespillere og talenter deltage i både morgentræning, samlinger og turneringer, uden det går ud over deres uddannelse.

- Vi tilbyder erstatningsundervisning for de timer, fodboldtalenterne går glip af, når de er til morgentræning eller væk for at spille turneringer. Noget af undervisningen vil være med en lærer, og noget kommer til at foregå virtuelt. Dermed sikrer vi, at de kan følge deres uddannelse på linje med de andre elever på skolen, siger Anette Skovlykke Nielsen, der er afdelingschef på Handelsgymnasiet Mariagerfjord.

Den nye aftale falder i god jord hos de unge fodboldspillere, der bliver en del af samarbejdet.

- Det er drømmen at få en professionel fodboldkarriere. Men hvis det ikke lykkes, er det også vigtigt for mig at få en uddannelse, siger Jonathan Lund Poulsen, der er en af fire spillere fra Hobro IK’s U19-hold, der i øjeblikket er ved at tage en HHX på Handelsgymnasiet Mariagerfjord.

Som en del af samarbejdet udpeger Hobro IK en kontaktperson, der har ansvaret for kommunikation mellem klubben, spilleren, forældrene og handelsgymnasiet.

Fodboldklubben indgik i december 2019 et lignende samarbejde med Mariagerfjord Gymnasium.