Hobro sendte Esbjerg ud af superligaen

Med en sejr på 2-1 hjemme på DS Arena mod Esbjerg er Hobro nu sikret tredjepladsen i gruppen og dermed to playoff-kampe, der skal afgøre, om holdet skal have endnu en sæson i superligaen.

Hobro tog i dag hjemme på DS Arena imod Esbjerg. Og der var tale om et decideret bundbrag i 3F Superligaens nedrykningsgruppe 2.

Hobro lå inden opgøret på tredjepladsen i gruppen med fem point ned til Esbjerg. Og med tre runder tilbage med dagens kamp ville en sejr sende Esbjerg ned i landets næstbedste række.

Og Hobro vandt kampen 2-1 sendte dermed Esbjerg ud af superligaen.

I første halvleg spillede gæsterne fra Esbjerg bedst og kom efter syv minutter foran 0-1 efter et hjørnesparksindlæg, som Joni Kauki hamrede op i venstre målhjørne.

I anden halvlegs begyndelse kæmpede de to hold om at få overtaget.

Efter 63 minutter blev Hobros Mads Hvilsom skiftet ind og gjorde dermed comeback efter en lang skadespause, og det skulle vise sig at være en fornuftig disposition. Seks minutter senere udlignede Mads Hvilsom nemlig til 1-1.

Den udligning rystede tilsyneladende Esbjerg-spillerne, og kort efter var Hobros Edgar Babayan i driblehumør og rundede tre spillere, inden han bragte hjemmeholdet foran 2-1.

Esbjerg satsede derefter alt for at få udlignet, men Hobro holdt stand, og dermed skal Esbjerg i næste sæson spille i landets næstbedste række.

Hobro er nu sikre på tredjepladsen, der giver to playoff-kampe mod nummer tre fra slutspillets gruppe 1.