03:05

Hundredvis af nysgerrige tilskuere var stimlet sammen, da eksperter fra blandt andet Statens Naturhistoriske Museum skulle dissekere den tonstunge sejhval, som i weekenden blev bjærget efter i flere dage at have svømmet rundt i Mariagerfjord.

Hundredvis af mennesker er mødt op for at se hvalen blive dissekeret

Havnen i Hobro er tirsdag formiddag proppet til bristepunktet. Hundredvis af mennesker er mødt op for at se hvalen blive dissekeret.

 

Lige siden hvalen første gang med spottet i Mariager Fjord har den været et tilløbsstykke uden lige.

Tusindvis af nordjyder har de sidste to uger, hvor hvalen har befundet sig i Mariager Fjord tæt ved havnen i Hobro, været forbi for med egne øjne at se det sjældne syn. Tirsdag, hvor hvalen bliver dissekeret, er havnen i Hobro endnu engang fyldt op med mennesker.

Hundredvis af mennesker har fundet vej til havnen i Hobro for at se hvalen blive dissekeret af folk fra Naturhistorisk museum.

  Foto: Brian Daugaard

  Foto: Christian French

Blandt de allerforreste er børnehave- og folkeskolebørn, som helt tæt på får lov at opleve, hvordan en hval ser ud inden i.

Lige nu har folkene fra Naturhistorisk museum fjernet hvalens to øjne og lagt snit hele vejen fra nakken og ned til halen, hvor de skærer hvalen i store ”fileter” for at blive klogere på hvalens alder, køn og eventuelle sygdomme.

Her er hvalens ene øje.  Foto: Christian French