LIGE NU:

Ingen coronasmitte på Skyland Beach Camp

I slutningen af juni festede 1000 unge sammen på Skyland Beach Camp i Øster Hurup. 194 af dem blev testet for corona, og ingen af prøverne var positive.

Det vakte opsigt, da Kattegat Strand Camping i Øster Hurup åbnede deres nye tiltag: Skyland Beach Camp midt i en coronatid. Skyland Beach Camp henvender sig til unge, der gerne vil feste og er en blanding mellem festival og campingferie.

I alt deltog 1000 unge i camp’en i uge 27, inden festen blev lukket ned af Nordjyllands Politi, fordi politiet mente, at de nødvendige forholdsregler ikke kunne overholdes.

En femtedel af de unge blev i løbet af ugen testet for corona i et mobilt testcenter, der rykkede ud på campingpladsen. Siden har det vist sig, at ingen af de testede har været smittet med corona.

- Det er da en stor lettelse, når man har samlet unge mennesker til en beach camp, at det så faktisk lykkedes os at komme i mål, uden der var nogen, der blev testet positive. Så vi var meget glade, da vi fik det resultat, siger Bjørn Nikolaj Lund Pedersen, der er medarrangør af Skyland Beach Camp.

Nervøse for resultatet

Arrangørerne af Skyland måtte tænke nyt, da corona ramte Danmark, og derfor valgte de at droppe den originale plan med musikscener og i stedet fokusere på mindre festområder på pladsen for at undgå, at for mange var samlet på en gang.

Nordjyllands Politi var forbi pladsen flere gange i løbet af uge 27, inden de i slutningen af ugen besluttede, at det ikke var forsvarligt, fordi reglerne for forsamling ikke kunne overholdes. Derfor måtte arrangørerne aflyse den anden uge af Skyland.

De har derfor også været spændte på resultaterne fra det mobile testcenter på campingpladsen:

- Selvfølgelig har vi været en lille smule nervøse. Man ved jo aldrig med corona, for det er jo ikke noget, der kan ses, og det er heller ikke altid, det kan mærkes, men vi tog de forholdsregler, vi kunne, og det viste sig at være godt, det vi gjorde, siger Bjørn Nikolaj Lund Pedersen.

quote Selvfølgelig har vi været en lille smule nervøse. Man ved jo aldrig med corona, for det er jo ikke noget, der kan ses, og det er heller ikke altid, det kan mærkes, men vi tog de forholdsregler, vi kunne, og det viste sig at være godt, det vi gjorde

Bjørn Nikolaj Lund Pedersen, medarrangør, Skyland Beach Camp

Inspiration fra udlandet

Han mener ikke, at det var rimeligt af Nordjyllands Politi at bede Skyland Beach Camp om at lukke ned, og derfor forbereder campingpladsen nu en sag mod politiet:

- Vi har lagt sag an mod politiet. Nu har der været sommerferie, så vi har ikke haft tid til at se ordentligt på det endnu, men vores advokat kommer her i august, og så skal vi se på, hvordan det hele ender. Vi var selvfølgelig sure, da det skete, men nu har vi haft en travl sommer med mange glade gæster, så nu må vi se, hvad det ender med, når vi får sat os ned i august, siger han.

Selvom det har været en turbulent første sæson for Skyland Beach Camp, så er arrangørerne allerede i gang med at forberede camp’en til næste år. Og lige nu kigger de mod udlandet efter inspiration.

- Vi har kigget en lille smule på, hvordan de gør i Belgien på det, der hedder Tomorrowland (Stor elektronisk musikfestival, red.), og vi er ved at tage kontakt til dem for at se, om vi kan få lidt Tomorrowland ind over Skyland til næste år. Det er særligt deres musikprogram, der er interessant, så hvis vi kan få lidt af musikken ind over Skyland, så synes vi, det kunne være rigtig fint, for vi har alle rammerne for at danne den perfekte festival/ferie, siger Bjørn Nikolaj Lund Pedersen.