LIGE NU:

Isbryder skal hjælpe hval ud af fjord

Fjordudvalget i Mariagerfjord Kommune stiller en båd til rådighed for at få den vildfarne hval ud på åbent hav.

Planerne om at få den 10 meter lange sejhval ud af Mariager Fjord er i fuld gang. Nu stiller Mariagerfjord Kommune så en båd til rådighed, når selve redningsaktionen skal i gang.

Kommunen har valgt at stille den tidligere isbryder Jakob-Peter til rådighed, så den kan være med til at guide hvalen ud af fjorden.

- Vi vil gerne give vores til, at hvalen kan overleve. Den kan tilsyneladende ikke selv finde ud af at komme ud igen. Nu er der nogle private, der sammen vil forsøge at presse den ud af fjorden. De har kontaktet os og spurgt, om vi kan være behjælpelige med en båd og det kan vi, siger borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (Venstre).

Der er 42 kilometer fra det inderste af fjorden og ud til udmundingen ved Kattegat. Det er derfor en større opgave, at guide hvalen ud af fjorden. Derfor vil kommunens isbryder også få følgeskab af flere andre både, som folkene bag redningsaktionen har skaffet.

Det ligger endnu ikke fast, hvornår redningen af hvalen skal foregå. Derfor er det heller ikke helt sikkert, at det bliver isbryderen, som kommunen stiller til rådighed, da den kan være på andre opgaver. Hvis ikke det bliver isbryderen, så stiller kommunen en lodsbåd til rådighed i stedet.