"Jeg har desværre glemt bødeblokken i dag, men jeg har den med næste gang" . Den besked får de bilister i Mariagerfjord Kommune, der har glemt parkeringsreglerne eller at stille p-skiven.

Kommune strammer op: Kampagne skal minde bilister om p-skiven

"Jeg har desværre glemt bødeblokken i dag, men jeg har den med næste gang" . Den besked får de bilister i Mariagerfjord Kommune, der har glemt parkeringsreglerne eller at stille p-skiven.

I Mariagerfjord Kommune skruer man nu op for julehyggen, når det handler om parkering - også selvom det er ulovlig parkering. Og med en lille orange seddel i ruden med teksten "Jeg har desværre glemt bødeblokken i dag, men jeg har den med næste gang", ja, så er der formentlig en del, der lige nu slipper for at hive tegnebogen op. Men det er en stakket frist, for kommunen varsler, at man er klar til at tage fløjshandsker af på parkeringsområdet.

- Vores parkeringskontrol har kørt lidt på vågeblus i de senere år. Jeg hører blandt andre fra vores butiksindehavere, at folk har fået en tilbagelænet holdning til den tidsbegrænsede parkering. Derfor advarer vi nu om, at vi strammer op på parkeringskontrollen, siger formand for teknik og miljø-udvalget Jørgen Hammer Sørensen (Dansk Folkeparti).

På alle de offentlige parkeringspladser i Mariagerfjord Kommune er det gratis at parkere. Der er dog indført tidsrestriktioner på flere af de centrale parkeringspladser i de større byer for at tilgodese de besøgende og handlende. Til hver parkeringsplads er informationer om antal pladser, antal handicapparkeringspladser og tidsbegrænsninger, hvis der er nogen.

Ved de mest centrale og benyttede parkeringspladser er der indført tidsbegrænsninger for at tilgodese de besøgende og handlende. Og overholdes disse ikke, ja så er det som alle andre steder, at der vanker en bøde. 

- Der er gode muligheder for at langtidsparkere i hele kommunen, og vi ønsker en adfærdsændring blandt bilister, der ikke overholder reglerne for den tidsbegrænsede parkering, eller parkerer ulovligt i det hele taget. Derfor vil vores parkeringsvagt fremover være mere synlig i gadebilledet for at motivere bilisterne til en bedre parkeringskultur, siger Jørgen Hammer Sørensen.

 

Læs også Træt af parkeringsbøvl: Stor efterspørgsel på private p-pladser