02:52

Idag svømmede Johnni Olesen tværs over Mariager Fjord med en check på 100.000 kroner

01:01

En privat indsamling giver mere end 100.000 kroner til julemærkehjemmet

Foto: Robert Bedsted.

1 af 3

Krydsede fjord med check på 100.000

Julemærkehjemmet i Hobro fik lørdag en stor privat donation – via vandvejen.

Johnni Olesen fra Hjallerup har altid været glad for at svømme. Og de seneste år har han tabt sig gevaldigt ved kostomlægning og motion. Derfor har han et brændende ønske om at hjælpe andre til en sundere livsstil.

- Jeg har haft mange børn fra Julemærkehjemmet til svømmeundervisning, og de har det svært. Så dem ville jeg gerne hjælpe, forklarer svømmeren fra Hjallerup.

Igennem adskillige måneder har Johnni Olesen samlet penge ind via forskellige auktioner og indsamlinger på blandt andet Facebook.

I dag kunne han så aflevere pengene. Men i stedet for bare at møde op, valgte han at tage sine faste svømmekammerater med på en svømmetur tværs over Mariager Fjord fra Bramslev Bakker og de to kilometer over til Julemærkehjemmet på den anden side.

- Det er en frisk tur i dag for det blæser noget, men vandet er jo 17,2 grader, så det er perfekt svømmevejr, griner han.

På den anden side af fjorden stod Julemærkehjemmets børn og voksne klar til at tage imod svømmerne med hurraråb og flag.

Og da alle var i land kunne forstander Lise Claesson modtage checken på 100.000 kroner, som Johnni Olesen havde samlet ind.

- Det er helt fantastisk. Jeg kan næsten ikke finde ord for det flotte arbejde Johnni har lavet. De her penge kommer til at gøre en enorm forskel for børn som har det svært i hverdagen, og det er vi meget taknemmelige for, siger Lise Claesson.