LIGE NU:

Kultur og natur skal forenes: 152.000 kroner til pilotprojekt i Hobro

I et forsøg på at gøre Hobro mere attraktiv for turister skal byens maritime kvaliteter kombineres med dens rige kulturliv.

Et teaterstykke midt på Mariager Fjord. En koncert på havnen. Eller måske et foredrag om og ved fjorden. Det kunne være nogle af de events, man kan opleve, når pilotprojektet "Kultur og natur - outdoor Hobro" rulles ud.

Det er Destination Himmerland, der er initiativtager til projektet, som netop har modtaget 152.288,40 kroner fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje.

quote Vi skal bringe nye samarbejdspartnere sammen og bruge vandet både som platform for sportslige udendørsarrangementer og for kulturoplevelser

Jimmi Stæhr-Petersen, turistdirektør, Destination Himmerland

Tanken bag projektet er, at man vil forene de kulturelle tilbud, Hobro har at byde på med de mange naturoplevelser, man kan finde omkring byen.

- Vi skal have de lokale aktører i gang med at bruge vandet som redskab for at tilbyde aktiviteter. Vi skal bringe nye samarbejdspartnere sammen og bruge vandet både som platform for sportslige udendørsarrangementer og for kulturoplevelser, siger turistdirektør i Destination Himmerland, Jimmi Stæhr-Petersen.

Stor del af byen skal deltage

Projektet er kun i idéfasen, så det er endnu ikke afklaret, hvilke samarbejdspartnere der skal inddrages og præcis hvilke events, man gerne vil satse på. Men håbet er, at man kan få en stor del af byen til at bidrage til at styrke turismeindsatsen ved at koble kultur og natur.

- Vi vil inddrage handelslivet, kulturlivet og turismeerhvervene, og vi vil også gerne have foreningsliv, borgere og ildsjæle til at tage del i det og dermed tage ejerskab over vores turismesektor, siger Jimmi Stæhr-Petersen.

I løbet af første kvartal 2021 regner Destination Himmerland med at have mere konkrete planer klar for "Kultur og natur - outdoor Hobro", og i løbet af sommeren 2021 skal de første events efter planen løbe af stablen.

Høster man gode erfaringer af projektet, skal det udbredes til flere steder i Destination Himmerland.

- I Hobro er det vandet og det maritime, der er interessant at koble sammen med det, den lille storby har at byde på. Andre steder kan det være andre former for naturrum, der kan anvendes, siger Jimmi Stæhr-Petersen.

I alt 36 projekter landet over har modtaget penge fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Projektet "Unge i boksen - Kommunalvalg i Thy 2021", der skal styrke unges engagement i nærdemokratiet, har modtaget 421.792,10 kroner.

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden