LIGE NU:

Lastbil påkørte bus: 38 drenge kørt på sygehuset

En bus med 38 drenge fra asylcentret i Skørping blev torsdag eftermiddag påkørt af en lastbil. Mindst en er kommet alvorligt til skade og alle bliver kørt til undersøgelse.

Mindst en dreng kom alvorligt til skade, da en lastbil torsdag eftermiddag påkørte den skolebus hvor i alt 38 drenge fra asylcentret i Skørping sad. De var på vej hjem fra skole i Simested, da ulykken skete.

Nordjyllands Politi har siden alarmen indløb klokken 14.20 været meget tilbageholdende, men klokken 17.34 fortæller politiet at i alt 16 af drengene fik skader i en sådan grad, at de kort efter ulykken blev kørt til skadestuerne i Aalborg, Randers. En af de tilskadekomne blev fløjet med helikopter til Aarhus Universitetshospital.

Årsagen til ulykken er ifølge Nordjyllands Politi, at bussen bremsede op, så lastbilen påkørte den.

Lars Vestergaard, der er kommunikationskonsulent ved Asylcenter Himmerland, som driver centret i Skørping, fortæller dog, at alle 38 drenge nu er blevet bragt til skadestuen, så de kan blive undersøgt. Inden da var de 22 drenge, der ved første øjekast slap uskadt fra ulykken, blevet indlogeret på en gård i umiddelbar nærhed af ulykkesstedet.

Ulykken skete ud for Løgstørvej 122 ved Stenild, og vejen var helt spærret for trafik frem til 17.15 hvor oprydningen var overstået.

Lars Vestergaard fortæller, at der ingen personale var med bussen, da ulykken skete, men fem medarbejdere kom hurtigt til stedet, hvor de var sammen med de 22 børn, der ikke skulle på skadestuen.

Asylcentret arbejder nu på at kortlægge hvilke drenge, der er blevet kørt hvorhen, og hvilke skader de alvorligst tilskadekomne har pådraget sig. Når drengene i løbet af torsdag aften og nat vender tilbage til centret vil der være psykologer klar til at tale med både drengene og de ansatte, hvis der måtte være behov for det. 

Ulykken er sket ud for Løgstørvej 122 ved Stenild.