00:33

En voldsom brand i Hobro har søndag eftermiddag kostet en person livet. Yderligere 10 er blevet behandlet for røgforgiftning Video: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 4

Lejlighedsbrand koster 59-årig kvinde livet

En 59-årig kvinde mistede livet og 20 andre måtte evakueres, da der udbrød brand i en lejlighed i midten af Hobro.

En 59-årig kvinde er omkommet i forbindelse med en brand i en lejlighed på H I Bies Plads i midten af Hobro. Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Badsberg.

Den 59-årige blev reddet ud af den brændende lejlighed, men blev efterfølgende erklæret død. Kvindens pårørende er underrettet.

Meldingen om brand indløb klokken 17.44 og Nordjyllands Beredskab rykkede sammen med Nordjyllands Politi talstærkt ud. Brandfolk fra både Hobro, Arden og Aars var i aktion, og flere personer måtte reddes ned fra ejendommens førstesal med hjælp fra beredskabets stigevogn. I alt blev 20 personer evakueret.

H I Bies Plads var kort efter meldingen om brand overdynget med brandslukningskøretøjer, politi og omkring 10 ambulancer, der stod klar til at behandle tilskadekomne. I alt 10 personer måtte behandles for røgforgiftning. Der er tale om ni beboere og en enkelt betjent fra Nordjyllands Politi. Heraf er seks personer - inklusiv betjenten - efterfølgende blevet indlagt.

Lejligheden der var i brand, er ifølge vagtchefen udbrændt og lejligheden ovenover er ubeboelig. Her er beboeren blevet genhuset. De øvrige beboere er kommet tilbage i deres lejligheder, der efter branden blev luftet grundigt ud for røg.

Nordjyllands Politi skal mandag have teknikere til at undersøge den brændte lejlighed, for at finde frem til brandårsagen. Søndag aften er lejligheden området omkring lejligheden spærret af.