Mænd i farezonen

Mænd med kort uddannelse har al for stor risiko for at dø af blodpropper i hjertet

Arla i Hobro er nu gået ind i kampen for at redde deres mange mandlige medarbejdere med kort uddannelse og skæve arbejdstider. Den gruppe af ansatte er blandt den del af befolkningen, der lever kortest. Tal fra Hjerteforeningen viser, at mænd med kort uddannelse dør tre gange så hyppigt af en blodprop i forhold til mænd med lang uddannelse. Derfor er der i denne uge sundhedstjek på Arlas mejericenter i Hobro. En af dem, der blev kontrolleret var den 48-årige lagermedarbejder Lars Hedegaard.

- Inderst inde ved jeg jo godt, at den er gal. At man burde leve sundere, at man burde tabe sig. Man ved det jo godt, siger Lars Hedegaard til TV2 Nord.

Dagens test afslørede, at Lars Hedegaards krop faktisk var som en 63-årig, til trods for dåbsattesten siger 48. Det skal der nu gøres noget ved. Lagermedarbejderen har fået testresultatet med hjem, og det skal hænges op på køleskabet.

- Jeg vil ned under 100 kilo. Det er målet, fortæller Lars Hedegaard.

Lars Hedegaard er bare en af de næsten hundrede udvalgte medarbejder fra Arla i Hobro, der har sagt ja til at være med i projektet det gode liv. Projektet er et samarbejde mellem Hjerteforeningen, Lungeforeningen og Arla. Støttet af Sundheds- og Ældreministeriet med næsten fem millioner kroner. Til Arlas store overraskelse, og stik modsat andre sundhedsprojekter, sagde 90% af de udvalgte medarbejdere ja til at være med.

- Det har jeg det rigtig godt med, for kan vi hjælpe bare en med et dårligt helbred til ikke at have et dårligt helbred, så har det været en succes. Jo flere vi kommer ud til, jo større succesrate er jeg sikker på, vi får, forklarer Terminalchef hos Arla Rudi Petersen til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland