Magnus og Simon graver Mariagerfjord Kommunes biodiversitet i gang

Over 100 skoleelever i Mariagerfjord Kommune har fredag gravet efter de første insekter og dyr i Mariagerfjord Kommunes nye biodiversitetsstrategi.

100 børn er på jagt i Hobros grønne områder efter ting der kribler og krabler i skovbunden.

Med små skovle, net og baljer skal de være med til at finde ud af, hvad der findes af arter under Mariagerfjords nordjyske muld.

- Vi har fundet en fluelarve, en landedderkop og så noget bænkebider-agtig noget, siger Magnus Sørensen, der er en af de over 100 skoleelever fra Mariagerfjord Kommune, som fredag er med ude i Hobro Østerskov for at finde planter, dyr og insekter.

quote Vi skal have mange flere blomstrende planeter, det er rigtig vigtigt.

Bjørli Lehrmann.

Jagten er sat ind på at se, hvordan det står til med Mariagerfjord Kommunes biodiversitet, for fredag sparkes kommunens helt nye biodiversitetsstrategi i gang.

- Vi har en fantastisk natur i dag, og den vil vi gerne beholde, og vi vil også gerne være god ved de dyr og de krible-krabler, der findes i vores kommune, siger borgmester i Mariagerfjord Kommune Mogens Jespersen (V).

Naturen skal højere på dagsordenen

Sammen med de TV-kendte biologer og naturvejledere Vicky Knudsen og Bjørli Lehrmann tæller børnene alle de forskellige arter, de kan finde, men det er kun startskuddet, for Mariagerfjord Kommune vil gøre meget mere. I Mariagerfjord Kommune kommer naturen nemlig til at stå langt højere på dagsordenen de næste tre år. Med kommunens nye biodiversitetsstrategi, skal naturen fremover både skal prioriteres og tilgodeses i kommunens arbejde.

- Alle de der steder, hvor der i forvejen er meget natur, der skal man sørge for at blive ved med at lade det være natur i stedet for at bygge det til, siger Vicky Knudsen, der er kendt fra TV2-programmet 1 døgn, 2 hold, 3 dyr, hvor hun danner makkerpar med Bjørli Lehrmann.

Mariagerfjord Kommune er langt fra den første kommune, der aktivt vil styrke biodiversiteten. Her i Nordjylland har Hjørring Kommune i mange år gået forrest for at forbedre biodiversiteten.

Er I kommet lidt på bagkant?

- Nej, det kan man ikke sige. Vi har bestemt også været i gang med det her i mange år, men der har ikke været en strategi for, hvilken vej vi skal løbe sammen, svarer Mogens Jespersen (V), der også siger, at kommunen gerne ville have været i gang med biodiversitetsstrategien allerede i 2019, hvor byrådet i kommunen lavede en biodiversitetspolitik, men at coronapandemien spændte ben for de tidlige planer.

Danmarks biodiversitet fortsat i tilbagegang

I slutningen af sidste år slog forskere fra Aarhus Universitet fast, at Danmarks biodiversitet fortsat er i tilbagegang, og derfor er det ifølge de to kendte biologer bedre at gøre noget for sent, end slet ikke at gøre noget.

- Det er ved at gå op for rigtig mange, at naturen faktisk ikke har det særlig godt, siger Vicky Knudsen, mens Bjørli Lehrmann følger op:

- Så det skal vi have stoppet, og vi skal have mange flere blomstrende planter, det er rigtig vigtigt.

Med skovle og spande er Simon Slot og Magnus Sørensen ved at have fundet de sidste dyr til optællingen. I alt har børnene fundet over 140 forskellige arter i skovbunden.

- Jeg er meget overrasket, for jeg havde kun troet, at vi ville finde 30 arter, slutter Magnus Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland