Foto: Malene Ruwald

Mange er kommet for at give hvalen et sidste farvel

Havnekajen i Hobro var pakket til bristepunktet med tilskuere, der ville være med til at give byens hval et sidste farvel.

Hval, hval og atter hval.

Meget mere skal der ikke til for at opsummere dagens helt store begivenhed – og det havde de også opdaget på havnekajen i Hobro.

I nærheden af 500 mennesker havde taget turen til Hobro for at se hvalens sidste rejse med egne øjne.

De flere hundrede mennesker havde samlet sig omkring havnekajen, hvor hvalen skulle op og ligge efter den havde svømmet rundt i Mariager Fjord i 10 dage.

Læs også Hval i Hobro: Nu er hvalen på land

- Det er utroligt. Det er en fed oplevelse at komme ned og opleve det her, siger Line Nederby, der var en af de mange tilskuere på havnekajen i Hobro til middag.

- Det er fantastisk, at man har sådan et dyr her i Mariager Fjord, siger Anders Taastrup, der havde fundet en af de forreste pladser.

- Nu har jeg set den svømme rundt her nede i havnen, og så er det da meget rart at se den på land, siger Svend Nielsen, der også havde fundet vej til havnekajen i Hobro.

Tilskuerne i Hobro kunne alle blive enige om, at det var et vildt syn, at se et så stort dyr helt tæt på. Men om størrelsen var som, de havde forventet er der lit blandede meninger om.

- Vi havde egentlig troet, at den var lidt større, Anders Taastrup.

- Den er større end jeg havde regnet med, Jens Moth.

Til alle, der ikke nåede at få et glimt af hvalen mens den blev hejst op, kan der siges, at hvalen bliver liggende på havnen i Hobro til og med mandag inden den tirsdag dissekeres og obduceres.

00:37 Luk video