Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

Kommune tilbyder gratis taxa til unge: - Det sociale liv stemmer ikke overens med busplanen

For at gøre livet lettere og sjovere for kommunens unge borgere, kan de nu tage en gratis taxa rundt i kommunen.

Danske yderkommuner har længe haft problemer med, at for mange borgere pakker flyttekasserne. Særligt unge mennesker flytter i større grad fra det såkaldte udkantsdanmark til storbyerne.

Som et led i kampen om at fastholde de unge har Mariagerfjord Kommune nu indført en ny forsøgsordning med gratis taxa.

Det vil sige, at unge mellem 15-21 år kan tage en taxa på kommunens regning alle ugens dage mellem 15-23. Det skal hjælpe unge i en kommune, der har sporadiske busafgange om aftenen og i weekenden.

- Mange unge synes simpelthen ikke, at deres sociale liv stemmer overens med busplanen. Det er især et problem for unge i vores kommune, fordi vi ikke har mulighed for at tilbyde den samme service, som de store bykommuner, udtaler Jørgen Hammer Sørensen, der er udvalgsformand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Ved forsøgsordningens afslutning ved udgangen af juni vil kommunen tage stilling til, om det er et tilbud, der skal fortsættes.

- Vi håber, at det nu bliver mere attraktivt for unge at bo, leve og arbejde i vores kommune. Hvis de tager godt imod tilbuddet, skal vi tage stilling til, hvordan vi kan få det gode tilbud til at køre videre, siger udvalgsformanden.

Kommunen har sat 200.000 kroner af til forsøgsordningen, og hvis det beløb bliver brugt inden 30. juni, skal de sidste penge findes andre steder.

- Jeg gætter da på, det bliver et halvpopulært tilbud, og hvis det er tilfældet, må vi jo kigge politisk på det efter forsøgsordningen, for at se om det skal fortsætte, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Fakta: Kommune tilbyder gratis taxa til unge

  • Ordningen kører indtil 30. juni 2020.
  • De unge kan benytte ordningen alle ugens dage mellem kl. 15 og 23.
  • Ordningen dækker transport inden for kommunegrænsen