LIGE NU:

Mariagerfjord udskyder børneteaterfestival for de mindste

Mariagerfjord Kommunes Teaterfestival for alle 0-10 årige i den kommunale dagpleje, vuggestuer, børnehaver og skoler er udsat som følge af coronavirus.

90 teaterforestillinger fra børn skulle i ugerne midt i maj have været fremført på Mariagerfjord Kommunes dagtilbud og skoler. Men de forestillinger må nu flyttes på grund af coronavirus. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Desværre er vi i den aktuelle situation ikke i stand til at gennemføre programmet. Selvom børnene er kommet retur til deres børnehaver og skoler, er det ikke praktisk muligt, at samle dem til teaterforestillinger med de nuværende retningslinjer, siger souschef Jens Lykke fra Mariagerfjord Kommunes kultur og fritidsafdeling.

I stedet arbejder man på at flytte forestillingerne til efteråret.

- Teatrene er meget samarbejdsvillige i at finde løsninger, men er naturligvis udfordret af, at alt andet også bliver flyttet til senere på året. Flytningen betyder, at man ikke får en samlet festivalevent, idet man planlægningsmæssigt må sprede forestillingerne over en længere periode, forklarer Jens Lykke. 

- Men problemet er ikke så stort. Børnene har alligevel primært fokus på de teateroplevelser, som de selv er en del af i børnehaven eller skolen, slutter han.

I tilknytningen til festivalen var der planlagt forskellige aktiviteter på Bibliotekerne samt nogle gadeteaterforestillinger. Disse forsøger man også at flytte, men pt. er der ikke sat konkrete tidspunkter på.

Det nærmere program for den alternative afvikling af Børneteaterfestivalen forventes at være klar inden sommerferien.