LIGE NU:

Medicinfabrik i Hobro igen på danske hænder

For en købssum på op til 4,6 milliarder kroner overtager Orifarm Group rettigheder til godt 110 lægemidler samt to fabrikker, og den ene ligger i Hobro.

En af Nordens førende lægemiddelvirksomheder, Orifarm Group, med hovedsæde i Odense, har i dag indgået en milliardstor aftale om overtagelse af en lang række velkendte lægemidler fra den japanske farmagigant Takeda.

Købssummen er angivet på op til 4,6 milliarder kroner.

Communication Manager Andreas Lykke Sognstrup fra Orifarm Group oplyser, at medicinfabrikken på Apotekerstien i Hobro sammen med en fabrik i Polen er med i overtagelsen.

- Dermed er fabrikken i Hobro med knap 60 ansatte tilbage på danske hænder. Fabrikken hed oprindelig Nycomed DAK, men blev i 2011 købt af japanske Takeda, siger Andreas Lykke Sognstrup.

Købt for at skabe vækst

Han fortæller, at der ikke er udsigt til færre job i Hobro i forbindelse med opkøbet.

- Orifarm har derimod købt op for at skabe mere vækst, siger Andreas Lykke Sognstrup.

I rekordopkøbet indgår en portefølje på godt 110 lægemidler og kosttilskud, bl.a. kendte mærker som Pamol, Kodimagnyl og Zymelin, ligesom handlen omfatter ca. 600 medarbejdere.

De to fabrikker er placeret i henholdsvis Hobro og Łyszkowice i Polen og producerer begge en lang række af de lægemidler, som Orifarm har købt rettighederne til.

Med købet følger en forventet årlig omsætning på godt 1,7 milliarder kr.