Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Medie erfarer: Hobro IK mister topscorer gratis

Hobro IK mister klubbens amerikanske stjerne Emmanuel Sabbi til sommer, hvor offensivspillerens kontrakt udløber.

Hobro IK må til sommer vinke farvel til klubbens største profil, den 22-årige amerikaner Emmanuel Sabbi. Den målfarlige offensivspiller skifter ifølge B.T. til Superliga-rivalerne OB efter denne sæson, hvor Sabbis kontrakt med Hobro IK udløber.

Læs også Hobros generte stjerne

Emmanuel Sabbi skiftede til Hobro IK i sommeren 2017, og han står noteret for 11 mål i 49 Superliga-kampe for den nordjyske klub. I denne sæson har Sabbi indtil videre fået bolden i nettet seks gange, og han er dermed topscorer for Hobro.

- Vi har kontrakt med Emmanuel Sabbi indtil sommer, og derfor kan man sige, at hvad han beslutter sig for at gøre fra nu og frem - om det bliver en forlængelse med Hobro eller en aftale med en anden klub - vil vise sig. I øjeblikket er han hos os, og det er han indtil sommer, hvis vi ønsker det, siger Hobro IK's cheftræner Peter Sørensen til TV2 Nord.

Får ingen transferpenge

Da Emmanuel Sabbis kontrakt med Hobro udløber til sommer, scorer den nordjyske klub ikke nogen transfersum på amerikaneren, fordi klubskiftet ifølge B.T.'s oplysninger først finder sted efter denne sæsons afslutning.

Artiklen fortsætter under videoen...

01:07

Se interview med Hobro-træner Peter Sørensen om Emmanuel Sabbi.

Luk video

Emmanuel Sabbi har været en eftertragtet herre, siden han fik sit store gennembrud i Superligaen for halvandet år siden. Flere klubber har ønsket at sikre sig amerikaneren, men nu ser Hobro IK altså ud til at måtte slippe ham gratis.

Hvis han gerne vil væk fra Hobro inden sommer. Kommer han så det?

- Under de rigtige betingelser, men det er klart, at Sabbi er en afgørende spiller for os, og uden ham minimerer vi vores chancer for at overleve i Superligaen. Der er en kontrakt, og den overholder man, indtil man er enige om, at der er nogle betingelser, der gør, at man kan finde ud af noget andet, siger Peter Sørensen til TV2 Nord.

OB's sportsdirektør Jesper Hansen har ikke ønsket at kommentere historien.

02:05

Se indslag fra august 2018 om Emmanuel Sabbi. Foto: Christian Henriksen

Luk video