02:02

Seks klasser dystede onsdag om titlen 'regionens kvikkeste børn' i den landsdækkende konkurrence i paratviden, Smart Parat Svar. Video: Joakim Brader

Foto: Joakim Brader

1 af 2

Nordjyllands klogeste 6. Klasse er kåret

Seks klasser dystede onsdag om titlen 'regionens kvikkeste børn' i den landsdækkende konkurrence i paratviden, Smart Parat Svar.

Hvad hedder Halloween på dansk og hvor gammel bliver Harry Potter, da Hagrid henter ham, i den første bog?

Det var seks nordjyske skoler klar til at svare på, da de i dag var til regional finale i den landsdækkende skolekonkurrence i paratviden for 6 klasser, Smart Parat Svar.

Hele tre skoler kom videre til finalen. Her var det Tolstrup-Stenum Friskole, Rosendalskolen fra Hobro og Skørping Skole, der skulle kæmpe om titlen.

I utrolig tæt løb blev vinderne i paratviden fundet, og Rosendalskolen fra Hobro kan nu kalde sig for Nordjyllands kvikkeste børn.

- Det er helt fantastisk. Jeg havde slet ikke forventet det. Jeg synes i hvert fald, den sidste runde var hård, og jeg havde ikke regnet med, vi vil klare den, siger Mathilde Kirkegaard fra Rosendalskolen.

Det er Aalborg Hovedbibliotek, der er tovholder for dagens arrangement.  

- Ideen er at skabe nogle rollemodeller også i klasserne, og vise, at det er okay at være klog og dygtig, siger tovholder for Smart Parat Svar på hovedbiblioteket Aalborg, Ann Sørensen.

Nu venter landsfinalen i Odense, hvor holdet fra Rosendalskolen skal dyste mod de andre regioner om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner.

Landsfinalen finder sted i Magasinet i Odense den 8. februar.

Interview inden finalen med Skørping Skole

00:50 Luk video

Interview inden finalen med Tolstrup-Stenum friskole

01:09 Luk video

Interview med vinderholdet

00:39 Luk video