Nu er det nok: SOSU-assistenter i Mariagerfjord Kommune vil have mere end bare anerkendelse

Det øgede pres under corona har fået social- og sundhedsassistenter i Mariagerfjord Kommune til at råbe op - de har brug for flere hænder og højere lønninger. Men det er ikke en mulighed, mener kommunen.

Social- og sundhedsassistenterne i Mariagerfjord Kommune har fået nok. Som følge af corona er flere af assistenterne blevet taget ud af vagtplanen for i stedet at pode, og det har skabt et større arbejdspres. 

Én af dem, der har været nødt til at løbe lidt stærkere i den sidste års tid, er tillidsrepræsentant for social- og sundhedsassistenter i Mariagerfjord Kommune Stine Louise Nielsen.

- Folk er trætte. De bliver frusterede, der er sygemeldinger og generelt et dagligt pres, fordi vi ikke har de ekstra hænder til at varetage opgaverne, siger hun. 

Mere end bare tak

Stine Louise Nielsen har derfor forsøgt at råbe op. I samarbejde med kollegaer har hun skrevet et læserbrev til kommunen. 

Hun håber, at læserbrevet vil være med til at give dem bedre vilkår.  

- Personligt kan jeg ikke bruge en tak til ret meget. Som sagt, det får jeg til hverdag, og der er derfor ikke ret meget anderledes i det. Så jeg synes den her tak, den er simpelthen nødt til at blive afspejlet i en honorering for det stykke arbejde, vi laver.

Må fravælge opgaver 

Udover at udføre flere arbejdsopgaver end hun plejer, så føler Stine Louise Nielsen også, at hun udsætter sin familie for en risiko. 

- Det er simpelthen en tarvelig fornemmelse at gå hjem med. Jeg skal hjem til mine tre børn og risikere at smitte dem med noget, jeg har fået gennem mit arbejde. Arbejdet er noget, jeg bare udfører, fuldstændig som jeg plejer, og så kun for mine blå øjnes skyld, for jeg har ikke fået tillæg for det.  

Frustationen er den samme hos kollegaen Vibeke Krogh Nielsen, der er social- og sundhedsassistent i Hjemmeplejen Hadsund. Hun mener, at det øgede arbejdspres både går ud over børn, de ansatte og de ældre. 

- Nogle gange så når vi jo måske ikke en rengøring eller en dosering, og så er doseringen nødt til at komme, når aftenvagten møder, og så skal de også løbe stærkere. Det er en ond cirkel, siger Vibeke Krogh Nielsen. 

Kommunen er uenig

Velfærdsdirektør i Mariagerfjord Kommune, Søren Aalund kan godt forstå SOSU'ernes bekymring. Han er dog ikke enig i opfattelsen af, at kommunen ikke har hørt dem. 

- Følelsen kan jeg desværre ikke tage fra dem. Jeg kan ikke genkende et billede af, at vi ikke har prøvet at hjælpe. Og forhåbentlig kan vi også normalisere nogle af arbejdsgangene igen, men der er vi jo underligt nogle af de myndighedskrav, der kommer som følge af covid, fortæller Søren Aalund. 

Derudover pointerer han, at der også er andre faggrupper, der, som følge af corona, er under et større pres end sædvanligt. 

- Rigtig mange leverer en ekstraordinær indsats i den her covid-situation. Og hvis vi skulle tage én gruppe ud, så ville det være uretfærdigt overfor en lang række medarbejdere som gør en helt ekstraordinær indsats, afslutter velfærdsdirektøren. 





Seneste nyt

fra Nordjylland