Nye sigtelser i antisemitisk hærværkssag: Nordjysk mand overmalede regnbuebænk

Den 39-årige nordjyske mand, der sidder varetægtsfængslet, sigtet for at stå bag antisemitisk hærværk i Randers, har fået flere sigtelser på nakken.

39-årige Jacob Vullum Andersen fra Hobro som i november sidste år blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet, mistænkt for at stå bag hærværk på den jødiske gravplads i Randers, er af Østjyllands Politi blevet sigtet yderligere tilfælde af overtrædelse af hærværks- og racismeparagrafferne.

Sammen med den 27-årige mand, der også sidder varetægtsfængslet for hærværk mod gravpladsen, er den 39-årige sigtet for at "forhåne eller nedværdige andre personer på grund af deres seksuelle orientering." Det er de, fordi de overmalede en regnbuefarvet bænk på Stadion Allé i juni 2019.

Derudover har den 39-årige - ifølge politiet - opfordret flere personer til at lave hærværk mod en bogcafé på Studsgade i Aarhus. Efterfølgende blev der hældt maling på caféens facade, ligesom der blev opsat plakater med hagekors og forskellige slogangs på facaden.

Læs også Nordjysk nationalsocialist anholdt for hærværk mod jødiske gravsten

Har kæret varetægtsfængsling

Den 39-årige er en kendt figur i det danske nationalsocialistiske miljø og ledende medlem af Nordfront, der er en nationalsocialistisk bevægelse. Han nægtede i forbindelse med hærværket i Randers at have noget med det at gøre - men støttede op om det.

To dage senere blev han dog anholdt og sigtet for at stå bag hærværket - og dommeren i Retten i Randers mente, ligesom politiet, at der er en begrundet mistanke om at Vullum Andersen står bag.

I retten nægtede den 39-årige - dengang 38-årige - at stå bag. Og det var samme historie onsdag. Den 39-årige nægtede sig skyldig - og kærede i øvrigt den fortsatte varetægtsfængsling til landsretten.

Den 27-årige accepterede at forblive varetægtsfængslet.

Læs også Nordfront i Nordjylland: Har uddelt propaganda ved flere gymnasier