LIGE NU:

Obduktion klarlægger 59-årig kvindes død

Det var efter alt at dømme store mængder kulilte, der kostede en 59-årig kvinde livet søndag i Hobro.

Den 59-årige kvinde, der søndag aften mistede livet i en lejlighedsbrand på H I Bies Plads i Hobro, mistede efter alt at dømme livet før flammerne nåede hende.

Det er i hvert fald det obduktionen af kvinden, der fandt sted torsdag, viser.

- Der er ikke nogen endelig afklaring af dødsårsagen, men efter obduktionen anser man det som overvejende sandsynligt at hun er død af kulilteforgiftning, fortæller politikommissær Preben Møller fra lokalpolitiet i Himmerland.

Han fortæller videre at man ved obduktionen af den afdøde ikke fandt tegn på, at hun havde været udsat for vold eller andet, der kunne indikere en forbrydelse. Sammenholdt med de brandtekniske undersøgelser hvor det også blev udelukket, at branden i kvindens lejlighed var påsat, er der derfor ingen som helst tegn på, at kvinden blev udsat for en forbrydelse.

De brandtekniske undersøgelser fandt sted onsdag, men afslørede ikke årsagen til branden. Den forventer man aldrig at kunne klarlægge, fortæller Preben Møller.

- Arnestedet er i et hjørne i soveværelset, og undersøgelserne viser, at branden ikke er påsat, siger politikommissæren og fortsætter:

- Men flammerne har været så varme, at ledninger, der ville kunne vise, om det var en kortslutning, der startede branden er helt væk, og vi kan heller ikke konstatere, om det er en glød fra en cigaret eller et stearinlys, der startede branden. Den afdøde er nu frigivet til kvindens familie.

Meldingen om brand indløb 15. januar klokken 17.44, og Nordjyllands Beredskab rykkede sammen med politiet og et større antal ambulancer ud til H I Bies Plads. 20 personer blev i forbindelse med branden evakueret, og 10 måtte efterfølgende behandles for røgforgiftning.