LIGE NU:

Padeltennis med Kronprinsessen: - Hun kan også lave fejl

Julemærkehjemmet i Hobro fejrede torsdag 80-års jubilæum, og med til at fejre dagen var H.K.H Kronprinsesse Mary.

- Jeg har meget ondt i maven fordi jeg er spændt. Og jeg går hele tiden og griner.

Stemningen var ikke til at tage fejl af i Hobro torsdag.

quote Jeg fandt ud af, at hun laver også fejl, så det gør jo ikke noget, at man også selv gør det.

Nanna Jensen

Byens julemærkehjem fejrede 80-års jubilæum, og derfor havde H.K.H Kronprinsesse Mary meldt sin ankomst, da hun er protektor for Julemærkefonden.

- Hun er meget kompetent, hjertevarm og ægte i hendes måde at være sammen med børn på, fortæller forstander på julemærkehjemmet i Hobro, Lise Claesson, til TV2 Nord.

Børn i alderen 7-14 år, som oplever mistrivsel, for eksempel på grund af mobning eller overvægt, har mulighed for at komme på et 10-ugers ophold på et af landets fem julemærkehjem.

12-årige Camilla Lund Pedersen fra Støvring havde torsdag sin næstsidste dag på julemærkehjemmet i Hobro.

- Jeg havde det lidt svært i min klasse og i min familie. Og så er det også bare for selvtilliden og for at stole mere på mig selv, fortæller Camilla Lund Pedersen, til TV2 Nord.

Hun er blevet en ny-Camilla efter sit ophold på julemærkehjemmet, og torsdag skulle hun så synge solo under det prominente besøg.

En præstation hun høstede stort bifald for hos alle de fremmødte gæster.

- Jeg havde stadig ondt i maven på grund af spænding, og der var en lille fejl, men det kan jo ske, forklarer Camilla Lund Pedersen med et stort, og helt forståeligt, stolt smil.

Kronprinsessen i kondisko

I foråret 2018 fik julemærkehjemmet i Hobro en ny bane til padel tennis.

Et spil der er en blanding af tennis og squash, som man spiller på en bane med net og bander.

Kronprinsessen havde et par kondisko med, for hun skulle selvfølgelig prøve kræfter med ketchersporten som flere af julemærkebørnene er glade for.

Nanna Jensen på 13 år fra Hurup spillede mod H.K.H Kronprinsesse Mary.

Det blev en oplevelse, der illustrede en af de meget vigtige værdier på julemærkehjemmet.  

- Det var rigtig sjovt. Man var sådan lidt, "åh nej, nu må jeg ikke lave fejl". Men jeg fandt ud af, at hun laver også fejl, så det gør jo ikke noget, at man også selv gør det, fortæller Nanna Jensen til TV2 Nord. 

For Kronprinssesen var der ingen tvivl om, at de danske julemærkehjem er med til at forandre livet til det bedre for mange børn. 

- Hvis man holder fast i alle de gode redskaber, man har fået med sig fra et ophold på et julemærkehjem, så kan man forandre sit liv, siger Kronprinsse Mary.