LIGE NU:

Populær hval: Udstilling holder ekstra åbent

Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord har i år valgt at forlænge deres åbningstid for sæsonen. Udstillingen om sejhvalen, der strandede i Hobro, har vist sig at være lidt af et tilløbsstykke.

Et hvidt skelet på otte meter svæver i loftet på Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord. Skelettet stammer fra en sejhval, der i november 2018 fik forvildet sig ind i Mariager Fjord og helt ind i havnebassinet i Hobro.

Hvalen tiltrak nysgerrige fra hele egnen, og da den døde i december 2018, var havnekanten fyldt til bristepunktet med folk, der ville se den blive dissekeret. Interessen for hvalen er fortsat, selvom det snart er to år siden, den døde.

For tyve dage siden åbnede udstillingen om hvalen på Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord, og mange har været forbi for at se resterne af sejhvalen:

- I efterårsferien var udstillingen rigtig godt besøgt. Derfor har vi valgt at forlænge åbningstiden til midt i november. Normalt lukker vi ned lige efter efterårsferien, men så længe der er så mange, der kommer forbi både formiddag og eftermiddag, så vil vi gerne holde åbent, siger Peter Leth, der er skibstømrer på Hobro Værft og ansvarlig for udstillingen på Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord.

Gensyn med hvalen

Udstillingen er gratis, og derfor er der ikke tal på, hvor mange, der har været forbi, for der er ikke nogen, der tager imod billetter eller lignende. Til tider har der været godt fyldt op, og særligt i efterårsferien måtte Peter Leth og hans kone, Lene Leth, en gang imellem blande sig, hvis der kom for mange ad gangen:

- I efterårsferien var det typisk bedsteforældre med børnebørn, der kom forbi. Der blev vi nogle gange nødt til at bede dem om at sætte sig ned eller gå et andet sted hen i udstillingen, fordi der kunne blive lidt for meget trængsel omkring skærmene og formidlingen, men der fik vi spredt dem mere ud, siger Peter Leth.

Mange af de besøgende har oplevet hvalen, da den svømmede rundt i havnebassinet og fjorden for to år siden:

- Det var en kæmpe overraskelse at se den interesse, der var, da hvalen levede her for et par år siden og svømmede rundt. De fleste i byen var jo nede og kigge, og det rygtedes, at den skulle dissekeres, og der kom enormt mange mennesker og så det. Så derfor havde vi også forventet, at der kom mange forbi, og det håber vi også, at der kommer fremover, siger Peter Leth.

Hvaludstillingen holder åbent hver dag fra 10-16 indtil 15. november. Herefter vil det stadig være muligt for skoleklasser eller større grupper at booke et besøg på kulturcentret.