LIGE NU:

Se ministerinterview: - Derfor dropper vi omfartsvej ved Mariager

Transportminister Benny Engelbrecht mener, penge til omfartsvej ved Mariager kan bruges bedre andre steder.

Der er ingen grund til at spilde offentlige midler på at gennemføre en VVM-redegørelse, når der ikke er politisk opbakning til omfartsvejen ved Mariager.

Så kort kan transportministerens skrinlægning af omfartsvejen ved Mariager sammenfattes.

- Den tidligere regerings afsatte 12 millioner til en VVM-redegørelse af omfartsvejen ved Mariager, det vælger vi nu at indstille, siger Benny Engelbrecht i dag til TV2.

Den oprindelige plan om at bruge 377 millioner på en omfartsvej mødte stor modstand. DFs transportordfører Kim Christiansen, der var fanebærer på projektet - og som har en beværtning i det centrale Mariager, og Dansk Folkeparti kom i strid modvind på grund af projektet.

Man valgte efterfølgende at nedskalere projektet til at koste et sted mellem 60 og 80 millioner kroner. Men efter regeringsmagten er skiftet, er hele projektet nu aflyst.

- Jeg kan konstatere, at der ikke er den fornødne opbakning til at gennemføre projektet. Men når der ikke er samfundsmæssig forrentning i projektet, så er det ikke rimeligt at spilde offentlige midler på en VVM-redegørelse, siger ministeren.