LIGE NU:

Skyland-deltagere testes for corona-virus

195 gæster og personale på Skyland Beach Camp lod sig teste for Covid-19, da den mobile testenhed var forbi torsdag.

Skyland Beach Camp nærmer sig sin afslutning, men før ugens sidste gæster tager hjem fredag, fik de mulighed for at blive testet for Covid-19. Den mobile testenhed fra Region Nordjylland var forbi campen ved Øster Hurup torsdag klokken 9.00 til 15.00.

- Det giver god mening, at vi er her, hvor der er mange mennesker samlet på samme sted, siger Michael Adelsen Jakobsen, der er teamleder på den mobile testenhed.

195 gæster og personale benyttede sig af muligheden for at blive testet på campens næstsidste dag.

quote Jeg synes bare, det er fornuftigt at finde ud af, om man egentlig har noget, når man deltager i sådan et stort arrangement.

Sophie Hendriksen, festivaldeltager, Falster.

- Jeg synes bare, det er fornuftigt at finde ud af, om man egentlig har noget, når man deltager i sådan et stort arrangement, siger Sophie Hendriksen fra Falster.

VIDEO: Mange benyttede sig af muligheden for at blive testet.

1.000 gæster har boet på Skyland Beach Camp i løbet af ugen. For nogle har det været svært at huske at holde afstand.

- Det er mest sådan om aftenen, når alkoholen ryger ind, men DJ’en han siger altså ret tit i højttalerne, at nu skal vi lige sprede os lidt, siger Nadja Solveig Gjødvad fra Aalborg, der er gæst på campen.

Arrangørerne har selv foreslået den mobile testenhed at komme forbi campen, når den alligevel var i Øster Hurup torsdag.

- Vi får jo måske vores ryg clearet, hvis der ikke er nogen, der er smittet, siger Bjørn Nikolaj Lund Pedersen, der er en af arrangørerne bag Skyland Beach Camp.

Det er et krav, at personalet lader sig teste, hvis de vil fortsætte med at arbejde på campen i næste uge, når et nyt hold gæster melder sin ankomst.

- Test af gæsterne nytter måske ikke så meget for vores camp, for alle dem, der er her nu, de er taget hjem, når resultatet kommer. Men hvis noget af vores personale er smittet, så lukker vi selvfølgelig Skyland og fortsætter ikke i uge 28, siger arrangør Bjørn Nikolaj Lund Pedersen.

De testede kan forvente svar inden for 72 timer.