LIGE NU:

Slædehunde-kører: - En katastrofe

Flere slædehunde-kørere i Nordjylland er harme over, at de ikke længere kan få tilladelse til at motionere deres hunde på offentlige skovveje med trækvogne, hvis der færdes motoriseret kørsel. Det har de ellers fået lov til i årevis.

Fra den 1. oktober blev slædehunde-ejernes tilladelser til at køre med trækvogne nemlig stoppet.

- Det er frygteligt og en katastrofe, siger slædehunde-kører Ole Hansen fra Hobro.

Han har i flere år kørt med sine slædehunde på de offentlige skovveje med en såkaldt trækvogn, men det kan være slut nu.

- Jeg er målløs. Sådan en vogn, jeg kører med, overholder alle krav. Der er lygter på, bremser og ringeklokke, lyder det fra Ole Hansen.

Indtil for nylig har de i flere år fået tilladelser af Naturstyrelsen til at køre på de offentlige skovveje, men nu har Naturstyrelsen pludselig fundet ud af, at de har givet tilladelser stik imod færdselsloven.

- Færdselsmyndighederne har sagt, at vi ikke må give tilladelse mere, og så er vi jo som en del af staten nødt til at lytte til, hvad den pågældende myndighed siger, fortæller specialkonsulent ved Naturstyrelsen, Lars Bendix Poulsen.​

Ole Hansen frygter, at de mange tilladelser kan få store konsekvenser.

- Hvis man ikke har et sted at motionere sine hunde, kan det i værste konsekvens betyde, at nogen må aflive deres hunde, fortæller Ole Hansen.

Ifølge Dansk Polarhunde Klub er der omkring 10.000 slædehunde i Danmark.

Snart kan det være ulovligt at køre med hundeslædevogn i offentlig skov