LIGE NU:

Smart Parat Svar: Ingen førsteplads til nordjyske Superstars

Finalen i Smart Parat Svar blev ikke nogen stor succes for Superstars fra Hobro, som måtte nøjes med en sidsteplads.

Med bare fire point på tavlen efter to timers intens dyst blev finalen i skolequizzen Smart Parat Svar onsdag eftermiddag noget af en skuffelse for Superstars-holdet fra Rosendalskolen i Hobro.

Faktisk rakte det kun til en sidsteplads ud af de otte hold fra hver af TV2's regioner, der skulle forsvare lokalområdets ære. Vinderne blev i stedet "Nerd Alert" fra Øster Farimagsgade Skole i København.

Men Matilde Kirkegaard Pagh, Ingvar Iversen Gilberg, Mathias Rask, Sigurd Jakob Munk Theilgaard og Caroline Hosbond Sørensen fra Hobro kom i den grad på overarbejde, da de skulle forsøge at svare på spørgsmål som: "Hvad blev kong Ludvig 14. i Frankrig også kaldt?" og "Hvad hed den by i Rusland, hvor de allierede vandt et vigtigt slag og vendte 2. Verdenskrig?".

Heller ikke da Superstars-holdet spillede Den Gyldne Bog i næstsidste runde og dermed havde mulighed for at fordoble deres point, havde de heldet med sig. For de kunne ikke svare på, hvilket parti Venstre - udover Liberal Alliance - dannede regering med sidste år, og hvilken tidligere radikal partileder Berlingske kårede som Årets Dansker 2016.

Derfor må nordjyderne rejse tomhændede hjem fra quiz-finalen i Odense. Men oplevelsen kan ingen tage fra dem.