04:09

Cheftræner i Hobro IK, Thomas Thomasberg, er ikke i tvivl om, at SønderjyskE gerne ville indkassere et mål i kampens sidste minutter.

SønderjyskE risikerer straf efter skandalespil

Tabte SønderjyskE med vilje sin kamp mod FC Midtjylland for at få en bedre pulje i slutspillet? Det skal nu undersøges af Fodboldens Disciplinærinstans.

De afsluttende minutter i SønderjyskE-FC Midtjylland-kampen ser så mistænkelige ud, at Fodboldens Disciplinærinstans mandag aften vil drøfte, om SønderjyskE udviste usportslig optræden i kampen.

- Helt konkret vil vi kigge på, om der er ting, der ikke er gået ordentligt for sig. Herunder hvorvidt der foreligger tilfælde af usportslig optræden eller adfærd, siger Jens Hjortskov, der er formand for Fodboldens Disciplinærinstans til eb.dk.

Hvis disciplinærinstansen vurderer, at SønderjyskE har udvist usportslig optræden, kan klubben sanktioneres efter DBUs love. 

Med nederlaget i Brøndby og SønderjyskEs ageren mod FC Midtjylland er Hobro IK endt i noget af en kattepine. For pludselig er der - trods en komfortabel syvendeplads i grundspillet - ikke lagt til overlevelseskamp i bunden af Superligaen. 

Hobro IK ender på syvendepladsen i grundspillet og dermed i den pulje, hvor der er kortest til nedrykning, mens SønderjyskE med sit nederlag til FC Midtjylland røg i pulje to, hvor der er 10 point ned til nedrykningsstregen.

Det er specielt sprunget Hobros sportslige ledelse i øjnene, hvordan SønderjyskE-spilleren Christian 'Greko' Jakobsen beskrev kampens sidste minutter kort efter kampen. Se det mærkværdige in interview i link her, hvor han nærmest indrømmer at tabe med vilje.

- Vi kan se os selv i spejlet

Hele affæren har fået situationen til at koge i fjordbyen. Jens Hammer Sørensen, sportschef i Hobro IK:

- Jeg har ikke sådan lyst til at tale om, hvad de andre klubber har gjort. Jeg kan bare sige, at vi kan se os selv i spejlet, og jeg er vanvittigt stolt af drengene og trænerne, at vi hele tiden er gået efter at vinde fodboldkampene. Vi har vores integritet i orden.

Men I har jo som Superligaklub selv været med til at udtænke strukturen og turneringsformatet, så hvorfor så al kritikken? 

- Det var et scenarium, vi snakkede igennem dengang, men vi var også enige om, at det kommer ikke til at foregå i dansk fodbold: At nogen spekulerer i at tabe. Det har været oppe at vende, alle scenarier er blevet tænkt igennem, men vi syntes, der var så mange fordele ved den her struktur, og den ville være så spændende for tv-seerne og for tilskuerne.

Thomasberg: - De gør ikke, hvad de kan

Thomas Thomasberg, cheftræner i Hobro IK, er også tydeligt irriteret over situationen: 

- Det var en hård oplevelse i går, og vi synes, at vanvittigt mange ting var imod os. Vi håbede selv på, at vi kunne lave et resultat og en overraskelse i Brøndby, og det var meget tæt på. Drengene spillede en rigtig flot kamp, og vi havde nogle kendelser, der gik lidt imod os, så ellers havde vi fået noget med hjem derovre fra. 

Men dermed var Hobro-spillernes pinsler ikke slut. 

- Oveni det oplever vi så bagefter et scenarie, som vi et eller andet sted godt kunne se i løbet af en halvanden uges tid - hvis virkelig mange resultater endte på den forkerte måde, og det blev gjort på den forkerte måde, så ville vi ende på den horrible syvendeplads, siger en ærgerlig Thomas Thomasberg. 

Cheftræneren studser da også over den manglende kampgejst hos SønderjyskE-spillerne i kampens sidste minutter. 

- Jeg tænker, at de forsvarsspillere ikke gør, hvad de kan. Og jeg tænker, at i de fire minutter, hvor SønderjyskE har udlignet og ligger nummer syv, og vi er på ottendepladsen, der ligner det noget, hvor de et eller andet sted gerne vil inkassere et mål. Ved 2-1 spiller vores spillere rent faktisk stadig for at score, og vi er også dybt frustrerede, da Brøndby får et offside-mål. Havde vi udlignet, ville folk have sagt: 'Hvor er det torskedumt'. Men for mig handler sport om, at man yder sit bedste og gør sit bedste. Det er det, vi har prøvet på i begge kampe, og det er jeg rigtig tilfreds med og stolt af.

Udover den manglende kampgejst, studser Thomasberg over en anden detalje. 

- SønderjyskE får jo også et hjørnespark i overtiden, hvor man er bagud, og hvor man så vælger at spille kort. Det mindes jeg ikke at have set i historien endnu, hvor man et eller andet sted skal have et mål. Og efterfølgende hører man udtalelser fra både spillere og en sportsdirektør, der siger, at det jo ville være dumt at udligne til 2-2. Så kommer man vel ikke rigtig tættere på noget, hvor de indrømmer, at de rigtig gerne vil tabe den her kamp. 

Han er dermed ikke i tvivl om, at SønderjyskE-spillerne har spekuleret i at indkassere et mål. 

- Billederne og udtalelserne taler for sig selv. Strukturen skulle jo ikke give mulighed for den her fristelse, men den kan jo være svær at modstå. Det lignede det desværre i går, at nogle hold - heriblandt SønderjyskE - havde svært ved at modstå til sidst. 

Thomas Thomasberg mener derfor, at det er nødvendigt, at Superligaklubberne sætter sig sammen og drøfter, om turneringsformatet er holdbart. 

- Det er først, når det gør rigtig ondt, at man kan mærke konsekvenserne, og det gik så ud over os. Så kan vi måske være med til, at det bliver lavet om fra næste år, for selvfølgelig bliver det lavet om. Der er ikke nogen, der kan leve med, at de her spekulationer kommer, slutter Thomas Thomasberg.