SENESTE NYT:

Sportschef i Hobro: det handler om overlevelse

Mogens Jørgensen
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inden resultatet af fredagens første divisionskamp mellem Hobro IK og Helsingør var kendt, fik TV2 Nord en snak med sportschefen i klubben, Lars Justesen, om en status på sæsonen, om forstærkninger, om målsætning for 2022, og endelig rygterne, om at udenlandske investorer har kik på at overtage klubben.

Sportschefen i Hobro IK er ude med riven efter spillerne. To sejre i 18 kampe er ikke godt nok.

- Vi er slet ikke tilfredse med kun to sejre. Så vi skal have forstærkning ind i truppen, siger Lars Justesen.

quote - Det er fantastisk, vi på så kort tid kan samle så mange frivillige og få ryddet banen for sne, sagde sportschefen med sved på panden og sin skovl med opkørt sne.

Lars Justesen, sportschef, Hobro IK

Skovlene skulle frem, før kampen kunne spilles

Fredag aften var det dog ikke riven, men en skovl, sportschefen var ude med sammen med en masse andre frivillige fra Hobro.

På grund af kraftigt snefald i timerne op til Hobro IKs sidste kamp inden vinterpausen var kampen tæt på aflysning. Dommeren gav Hobro IK et ultimatum: ryd banen for sne, ellers spiller vi ikke. 

Derfor måtte der gang med skovlen, og det lykkedes, takket været stor indsats fra mange frivillige, med tre kvarters forsinkelse at få kampen afviklet. Desværre for Hobro med et nederlag til topholdet Helsingør på 1-2.

- Det er fantastisk, vi på så kort tid kan samle så mange frivillige og få ryddet banen for sne, sagde sportschefen med sved på panden og sin skovl med fyldt sne.

Krav om en ekstra indsats

Men måske får både sportschef, træner og spillere får endnu mere sved på panden i sæson 2022. 

Med en placering helt i bunden af første division ser det sort ud for den tidligere så populære superligaklub, der tog alle med storm i sæsonen 2014-15, hvor Hobro kom på alles læber, da klubben rykkede op i superligaen. 

Siden er det dog gået støt ned ad bakke for klubben, der de senere år har spillet i første division.

- I sommer meldte vi ud, at vi ville være mellem de 18 bedste klubber i Danmark. Men lige nu gælder det bare om at overleve i første division, erkender Lars Justesen.

Endnu et nederlag

Nederlaget fredag til topholdet Helsingør var det tiende nederlag til Hobro IK, og sportschefen lægger sig fladt ned og erkender, det er stærkt utilfredsstillende og kræver handling.

- Vi skal ud og finde forstærkning til holdet, og det skal være spillere med en stor rutine. Vi har økonomi til at forstærke os, vi er 26 mand lige nu i truppen, men når salg og køb af spillere åbner 1. januar, ser vi hvad der sker, siger Lars Justesen.

Afviser at udenlandsk kapital er på vej

Og spøjst nok, siger sportschefen videre, at den største forstærkning Hobro ønsker sig er, at den langtidsskadede spiller Mads Hvilsom bliver klar

- Mads scorede 11 mål i efteråret. Kan vi bare få ham igang igen, så er det rigtig godt, smiler Lars Justesen, der også afviser, at en udenlandsk investor er på vej til klubben.

-  Man skal jo aldrig sige aldrig. Men det kan jo være, tilbuddet bliver så godt, at bestyrelsen synes, det er en god idé. Men indtil videre, så satser vi på den gode lokale opbakning i Hobro, siger han.

Sidste træning inden pause

Lørdag var spillertruppen samlet for sidste gang, inden de går på vinterpause.

1. januar åbner det såkaldte transfer vindue, og her er der ingen tvivl om at Lars Justesen kommer på overarbejde, for der skal findes forstærkning til holdet, ellers kan Hobro få svært ved bare at overleve i første division. 

Klubbens førstehold indleder den nye sæson med at tage på træningslejr i Spanien fra 24. januar og 11 dage frem, hvor de deltager i en stor træningsturnering, Scandinavian League, hvor de skal møde Ørebro fra Sverige, Ilves fra Finland og Argir fra Færøerne.

Se hele videointerviewet med Lars Justesen.