LIGE NU:

Teatret lyser op i coronamørket

På Himmerlands Teater glæder de sig til at byde folk inden for til årets juleforestilling og et afbræk fra coronahverdagen.

På scenen på Himmerlands Teater er Sherlock Holmes, Dr. Watson, Dr. Mortimer og resten af det i alt 40 mand store persongalleri ved at være klar til premieren på årets juleforestilling, krimifarcen "Baskerville".

De sidste prøver er i gang, og torsdag fyldes salen for første gang med publikum.

- Det bliver fantastisk. Vi har haft et langt prøveforløb, hvor vi har haft det rigtig sjovt, og jeg håber også, at publikum får det sjovt, når de kommer id og ser forestillingen, siger instruktør og teaterleder, Susanne Sangill.

Men det med at fylde salen, skal nu godt nok ikke tages helt bogstaveligt. Ganske vist er der udsolgt til premieren, men teatret er ligesom resten af samfundet begrænset af coronarestriktionerne. Det betyder, at de kun kan spile for noget der ligner to tredjedel fyldte sale. Det betyder nu ikke nødvendigvis det store.

- Jeg har en fornemmlese af, at folk bakker lidt mere op. Det bliver mere intimt, og når det gør det, kan man mærke, at publikum kommunikerer endnu mere, og man kan mærke en forbindelse. det synes jeg er fedt, siger Caspar Juel Berg, som indtager rollen som Sherlock Holmes.

quote Det er bare så befriende at komme herind og læne sig tilbage og blive revet med, både som skuespiller og som publikum af noget som er sjovt, men også lidt hyggeligt og gakket og skørt.

Casper Juel Berg, skuespiller, Himmerlands Teater

Kulturen plejer den mentale sundhed

Den nære kontakt til publikum er ikke det eneste, der kan være godt ved at spille teater i en coronatid. I en hverdag, der efterhånden mest handler om håndsprit og mundbind, om smittetal og afstandskrav, kan kulturen nemlig være noget af det, der plejer den mentale sundhed.

- Det er bare så befriende at komme herind og læne sig tilbage og blive revet med, både som skuespiller og som publikum af noget som er sjovt, men også lidt hyggeligt og gakket og skørt. Jeg kan også mærke det privat, at man læser hele tiden om corona og mink, men lige så snart, vi er på gulvet herinde, så forsvinder det, og det vil man også opleve som publikum. Det er jeg sikker på, siger Caspar Juel Berg.

Corona sætter præg på billetsalg

Selv om der allerede er flere udsolgte spilledage, og Susanne Sangill beskriver det nuværende billetsalg som ok, er det tydeligt, at den nordjyske nedlukning og de øvrige restriktioner har sat sit præg på billet-efterspørgslen.

- VI plejer at have mange firmaer, der kommer i teatret i stedet for den traditionelle julefrokost med øl og snaps. Men de kommer ikke, fordi de ikke må samles så mange, eller måske har de nogle firmapolitikker om, at de ikke må det lige nu. Og så har vi jo også publikum fra nogle af de nedlukkede kommuner, og de må jo heller ikke komme, siger Susanne Sangill.

Hun kan dog glæde sig over, at det tilsyneladende ikke er lysten, der mangler. Da teatret åbnede efter forårets nedlukning, strømmede folk til og udtrykte stor glæde over, at teatret atter var åbent. I troen på, at efterspørgslen efter billetter til Baskerville også nok skal komme, og for at kompensere for de færre stole i salen, har man valgt at tage mandagen i brug som spilledag. En dag, der ellers typisk ikke er forestilling.

Dermed kan publikum, teaterpersonale og skuespillere altså bare glæde sig over, at Hobro ikke ligger i en af de lukkede kommuner, og at teatrene stadig får lov at holde åbent og sprede lidt kulturlys i coronamørket.

- Jeg er så glad for, at vi stadig må agere og må arbjede. For det er så sindssygt vigtigt, at vi har de her steder, hvor man kan slippe alt det andet møg, der foregår lige nu, siger Caspar Juel Berg.

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden